На Житомирщині подешевшали яйця, картопля, але подорожчали олія, "кулінарка"

На Житомирщині подешевшали яйця, картопля, але подорожчали олія, "кулінарка"

За січень–квітень 2016 р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої на Житомирщині зросли на 0,2%.

Такі наводить управління статистики.

Зокрема, мед, борошно і крупи, масло, соняшникова олія, кисломолочна продукція, фруктові соки, сіль, прянощі та кулінарні трави, кондитерські вироби з цукру, оливкова олія подорожчали на 14,6–5,0%, кондитерські вироби з борошна, сири, соуси, приправи, безалкогольні напої, сметана, макаронні вироби, риба та продукти з неї, чай, мінеральні та джерельні води, хліб – на 4,5–1,0%.

Водночас, яйця подешевшали на 52,1%, сало – на 15,2%, рис – на 13,9%, маргарин, шоколад, свинина, цукор, молоко, яловичина – на 4,6–1,4%.

Ціни на фрукти зросли в цілому на 8,3%, у т.ч. банани – на 19,4%, яблука, сухофрукти, – на 7,4%, цитрусові – на 2,7%.

Овочі подешевшали загалом на 0,2%, в першу чергу, за рахунок зниження цін на картоплю на 16,2%, коренеплоди, цибулю та гриби – на 4,0%. Поряд з цим, капуста подорожчала на 7,2%, овочі, вирощені з насіння, – на 3,5%.

Ціни на алкогольні напої, тютюнові вироби зросли в цілому на 1,6%, зокрема, на алкогольні напої – на 7,5%. Натомість, тютюнові вироби подешевшали на 2,3%. 


Репортер Житомира
11 Травня, 2016 20:49



ТОП-банер 1
ТОП-банер 2
ТОП-банер 3
ТОП-банер 4
ТОП-банер 5
ТОП-банер 6