Українці щороку випивають 32 мільйони декалітрів спиртних напоїв. І це без самогону….

Як стало відомо сайту Reporter.ZT.ua (Репортер Житомира)- самогоноваріння – явище наразі доволі розповсюджене, навіть не зважаючи на те, що суперечить нормам чинного законодавства. Особливо це стосується сільської місцевості, де жителі виготовляють домашню горілку зазвичай «для себе». Проте досить часто спокуса заробити на пляшечці оковитої ще й якусь копійчину породжує такий собі невеличкий, але доволі успішний бізнес. А за таких обставин домашня ґуральня значно розширюється, продукти її виробництва кількісно зростають, а окрім постійних клієнтів з’являються нові споживачі – любителі дешевої випивки.

Якщо підпільна діяльність такої ґуральні акуратно завуальована, а мешканці села, що знають про протиправну діяльність односельчан, обирають позицію «моя хата скраю», то у першу чергу в поле зору правоохоронних органів потрапляють вже не дрібні збувачі самогону, а бізнесмени-самогонщики з досить потужною системою виготовлення та розповсюдження алкогольного продукту домашнього виготовлення.

За статистикою громадяни України споживають протягом року 32 мільйони декалітрів спиртних напоїв. З них 18 державних, решту постачає чорний ринок. Не важко підрахувати, що у середньому на кожного жителя держави, в тому числі і дітей, припадає до 7 літрів горілчаних виробів. А ще залишаються не облікованими алкогольні напої домашнього виробництва…
Новини Житомира на Репортері