Житомир отримав томограф світового рівня

Як стало відомо сайту Reporter.ZT.ua (Репортер Житомира)-Житомиру подарували медичне обладнання світового класу. Сьогодні об 11 годині в приміщенні Житомирської обласної лікарні ім. Гербачевського відбулася презентація багатозрізового спірального томографа, презентовного представництвом «Тошиба Медікал Системз» в Україні. На церемонії перерізання урочитої стрічки були присутні представники усієї медичної спільноти області, інвестори, журналісти, громадськість.

Головний лікар обласної лікарні ім. Гербачевського Михайло Борщівський подякував, в першу чергу, інвесторам за розуміння проблем галузі охорони здоров’я. Презентований багатозрізовий спіральний томограф здатний сканувати огранізм з товщиною зрізу від о,5 мм. Рентген навантаження підчас обстеження менше за інші комплексні рентген-обстеження.Швидкість сканування 10-15 сек. Отримана інформація у вигляді «зрізів» поступає на сервер лікаря, який на одного пацієнта повинен проаналізувати інформацію з 300-1000 сканограм.

Процедура обстеження коштуватиме від 400 гривень і вище. На запитання reporter.zt.ua, від чого залежатиме вартість обстеження, лікарі відповіли так:

“Вартість обстеження залежатиме від зони обстеження, площі обстеження і від того, чи буде здійснена процедура контрастування (внутрішньовенне введення спеціальної речовини), за допомогою якої здійснюється більш ретельний огляд клітин організму.
Новини Житомира на Репортері