«ДЕРУНАМ СЛАВА!» Коростень запрошує на третій фестиваль дерунів

Новини Житомира на Репортері:25 вересня 2010 року в центральному парку міста Коростеня о 13.00 розпочнеться Третій міжнародний фестиваль дерунів.

«ДЕРУНАМ СЛАВА!» – під таким гаслом пройде фестиваль у Коростені. Під час цього захоплюючого дійства кожен зможе не тільки скуштувати деруни, спечені за старовинними рецептами, а й навчитися готувати їх самому.

З цією метою працюватиме «Школа дерунярства», де кожного бажаючого навчать секретам приготування дерунів та ще й видадуть відповідний диплом. У ролі вчителя навіть виступить міський голова Володимир Москаленко, який продемонструє майстер-клас приготування «Дерунів від мера».

Головним дійством фестивалю стане конкурс на найсмачніший дерун та виготовлення найбільшого деруна, на який буде витрачено більше 100 кг. картоплі. Кожен бажаючий зможе конкурувати на рівні з досвідченими майстрами кулінарної справи. Судитиме конкурс авторитетне жюрі.

Кожен з гостей свята зможе придбати патент на право дегустації, що дає право спробувати всі види картопляної продукції та виставити особисту оцінку їм. У рамках фестивалю пройдуть різноманітні конкурси, вікторини, виставки, які гарантують гостям міста гарний настрій та багато приємних вражень.

Перший фестиваль відбувся 27 вересня 2008 року. У фестивалі взяло участь понад 5 тисяч гостей. Дерун, спечений того дня вагою 118 кг, занесено до Книги рекордів України. Під другого фестивалю в місті відкритий єдиний в Україні пам’ятник Деруну.