Молоді лікарі не хочуть працювати в державних лікарнях Житомира

Новини Житомира на Репортері:сьогодні в Житомирі відбулося засідання виконавчого комітету Житомирської міської влади. Під час засідання було прослухано звіт про виконання делегованих повноважень управлінням охорони здоров’я міської ради.

Після виступу начальника управління охорони здоров’я міської ради М.П.Суслика, виконком міської ради зазначив, що управління постійно проводить цілеспрямовану роботу із забезпечення мешканців міста медичною допомогою.

В місті Житомирі медичне забезпечення населення міста здійснюють 3 міських лікарні, 4 стоматологічні поліклініки та станція швидкої і невідкладної допомоги. Медична допомога населенню міста надається на належному рівні. Впродовж першого півріччя 2010 року лікувально-профілактичні установи були профінансовані на 56,1 млн грн.
Також в Житомирі розвиваються всі види медичного обслуговування, розширюється мережа лікувальних закладів усіх форм власності. Медична допомога надається за 32 спеціальностями.

Із негативних моментів відмітили погіршення ситуації з кадровим забезпеченням в медичній сфері, особливо це стосується забезпеченням лікарями станції швидкої і невідкладної медичної допомоги, педіатричної і терапевтичної дільничної мережі.
Наприкінці засідання виконавчий комітет міської ради прийняв ряд рішень, націлених на подальше підвищення рівня доступності та якості медичного обслуговування населення міста.

Джерело: Reporter.ZT.ua