На Житомирщині депутат місцевої ради утримував сім’ю, всупереч інтересам прийомної дитини…

Новини Житомира на Репортері:15 вересня прокурором Житомирської області Миколою Франтовським порушено кримінальну справу за ст. 167 (зловживання опікунськими правами) Кримінального кодексу України стосовно прийомних батьків (один з них – депутат місцевої ради), які, усупереч інтересам дитини, використовували державні кошти та пенсію по втраті годувальника прийомної дитини на власні потреби, повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Як повідомила старший помічник прокурора області Діана Алхімова, упродовж декількох років (жовтень 2007- лютий 2010 рр.) прийомними батьками знято з ощадного рахунку дитини-сироти 8 тис. грн., хоча, крім цього, прийомна сім’я щомісяця отримувала державну соціальну допомогу понад 1,5 тис. грн. на дитину-сироту.

За словами прийомної дитини, «найціннішим» подарунком від прийомних батьків був спортивний костюм на день народження вартістю 200 грн., хоча цей день жодного разу не святкували. Зазвичай, одяг їй купували на розпродажу або у магазинах секонд-хенду. Однак, за цей період сім’я облаштувала житло, поміняла двері, вікна, зробили ремонт, придбали меблі, хоча офіційна зарплата чоловіка становить 1 тис. грн., а дружина не працювала.

Під час перевірки також встановлено, що прийомна мати виготовляла та цілодобово збувала самогон (за що вироком суду засуджена), від чого постійно потерпала і прийомна донька. На даний час розпорядженням районної державної адміністрації існування прийомної сім”ї скасовано, виплати припинено, дитину-сироту влаштовано на повне державне утримання до навчального закладу.

Під час досудового слідства прокуратурою буде заявлено позов про повернення дитині коштів.