На осінню толоку житомирян просять виходити зі своїми граблями…

Новини Житомира на Репортері:16 жовтня 2010 року в Житомирі пройде загальноміська осіння толока – генеральне прибирання вулиць, парків, скверів, дворів та прибудинкових територій міста. Мета толоки – підготувати місто до зими: зібрати і вивезти сміття, утеплити під’їзди та відремонтувати вхідні двері в них.

До участі в толоці запрошуються всі охочі житомиряни, партії, громадські організації, підприємства та установи міста. Щоб приєднатися до генерального прибирання необхідно зателефонувати в диспетчерський пункт програми «Творимо місто разом» – 55-10-71, або звернутися до громадських приймалень Віри Шелудченко, повідомляє прес-служба міськради.

Після цього з вами зв’яжеться дільничний координатор програми, з яким ви складете перелік робіт, що необхідно здійснити у вашому дворі і будинку. Відтак буде визначено список учасників толоки вашого двору, обсяг необхідних матеріальних ресурсів (фарби, мішків для сміття, мітел, тощо), план прибирання та графік вивезення сміття. Якщо у вас немає старшого будинку, то ви його зможете обрати під час толоки.

ЖЕКи забезпечать вас необхідним реманентом. Але прохання лопати і граблі по можливості брати свої.

Міська влада координуватиме захід і допоможе тим, хто вийде на толоку, фарбою, саджанцями дерев та кущів, мітлами, пакетами для сміття і транспортом для його вивезення.

За результатами толоки, три найкращі будинки отримають винагороду на ремонт і благоустрій прибудинкової території.

Заявки на вивезення сміття, обрізку дерев, добрива для клумб, дерев та кущів слід подавати заздалегідь – не пізніше як за чотири дні до толоки, тобто – до 12 жовтня.