Новини Житомира на Репортері: 40% теплових мереж Житомирської області продовжують гріти землю

Літо промайнуло швидко. Жахлива спека змінилася прохолодною погодою, початок осені видався похмурим. Сьогодні ж у розпалі бабине літо, на вулиці тепло і затишно. Навіть не віриться у те, що вже рівно за місяць в Житомирі стартує опалювальний сезон.

З цієї нагоди в приміщенні житомирської облдержадміністрації зібралися керівники житлово-комунальних підприємств області для того, щоб підвести підсумки опалювального міжсезоння та проаналізувати стан готовності об’єктів господарського комплексу області до роботи в осінньо-зимовий період 2010-2011 року.

І знову керівники житлово-комунальних підприємств перелічували ті ж самі проблеми галузі, які були озвучені минулого року. Головна з них – неефективне використання енергоносіїв, неякісна теплоізоляція теплових мереж, довгий шлях проходження тепла від котельні до користувача, застарілість обладнання. Друга причина – неефективне управління підприємствами галузі, внаслідок чого лише один Житомир винен ДК «Газ України» 87,47 мільйони гривень, або 67% всього обласного боргу. Заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко каже, що наразі без оформлення відповідного кредиту, виконкому Житомирської міської ради вже не вдасться увійти в опалювальний сезон без боргів.

А в цілому статистика облдержадміністрації свідчить про успіхи комунальників області в питаннях підготовки регіону до зими. Так, станом на 13 вересня підготовлено 8350 житлових будинків (99,4%), 938 котелень (99,2%), 95 водонапірних насосних станцій (100%), 498 кілометрів інженерних теплових мереж (97%). Отож, за місяць нашим керманичам залишається довести всі показники до стовідсоткового рівня та знайти 132 мільйони гривень для розрахунків заборгованості області за природний газ.

Альбом: Политика Житомира