Післязавтра в Житомирській облраді очікується комедія…

Як стало відомо сайту Reporter.ZT.ua (Репортер Житомира)-26-та сесія Житомирської обласної ради, яка відбудеться 8-го вересня вже обіцяє бути скандальною. Та й чого дивуватися – вибори ж на носі… Проте, не одні вибори стали причиною прискіпливої уваги громадськості до першої осінньої сесії обласної ради.

Перша з причин – резонансні питання, які винесені на сесію, а саме, заплановане голосування депутатів з приводу збільшення своєї чисельності. Нагадаємо, обласні обранці не згаяли законодавчу нагоду збільшити своє представництво у майбутній обласній раді із 92 до 112 депутатів.

Громадськість таке рішення сприйняла у своїй більшості негативно, адже стало зрозуміло, що на здійснення повноважень для більшої кількості депутатських «ротів» доведеться використовувати більше грошей, яких і так не вистачає на фінансування інфраструктурних об’єктів, соціальних проектів, інших важливих заходів. Зрозуміло й те, що з прийняттям такого рішення, більша кількість бізнесменів зможуть лобіювати свої корпоративні інтереси, використовуючи статус депутата, наближення до влади, вільний доступ до потрібних «кабінетів»…

Що не кажи, а репутація депутата, тим більше його довіра серед населення перебуває на украй низькому рівні. Як саме проходитиме голосування за збільшення депутатської братії в обласних, районних та міських радах, репортери нашого сайту висвітлять одразу ж по завершенні сесії.

Отож, на розгляд сесії внести такі питання:

1. Про загальний склад ( кількість депутатів) обласної ради.
2. Про загальний склад ( кількість депутатів) районних, міських рад.
3. Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за 1 півріччя 2010 року.
4. Про внесення змін до обласного бюджету на 2010 рік.
5. Про хід виконання Програми енергозбереження Житомирської області на 2007 -2010роки.
6. Про обласну комплексну програму будівництва ( придбання) доступного житла у Житомирській області на 2010-2017 роки
7. Про обласну програму з видання тому « Реабілітовані історією. Житомирська область» на 2010 – 2015 роки.
8. Питання комунальної власності.
9. Різне.

Друга причина – непроханий гість?

На сесію запросили народних депутатів України, голову, заступників голови, начальників управлінь, відділів облдержадміністрації, голів районних рад, міських голів, голів РДА та інших.

В числі інших відвідати засідання облради планує і колишня її очільниця Ірина Синявська, яку нинішній голова облради Віталій Француз точно не запрошував. Разом з тим, це не завадило Ірині Максимівні надати у канцелярію облради копії рішення суду, за яким вона поновлена у якості депутата облради та заяву про те, що вона приступає до роботи у якості депутата Житомирської обласної ради.

Пані Синявська вимагає від нинішнього голови облради В. Француза, забезпечити їй робоче місце і можливість участі у пленарному засіданні. Реакція керівництва облради на заяву Ірини Максимівни, невідома. Сама ж Синявська запевняє, що вона депутат, оскільки на її руках відповідне рішення суду, а отже не існує жодного документу, який би свідчив про протилежне.

Інтрига у тому, що офіційне визнання депутатства Синявської ставить під сумнів законність перебування на посаді нинішнього голови облради, БЮТівця Віталія Француза. Яким чином розгортатимуться події – побачимо післязавтра.
Новини Житомира на Репортері