Працівники Депо №2 Житомирського ТТУ на наступний пікет йтимуть, заручившись підтримкою сотень залізничників з усієї України

Як стало відомо сайту Reporter.ZT.ua (Репортер Житомира)-Вже другий місяць поспіль в Житомирі не вщухає протистояння працівників ЖТТУ рішенню чиновних мужів «заморозити» приміщення Депо№2, а трудовий колектив та рухомий склад перевести в Депо №1, що на Ольжича.

Відлунало декілька пікетів, розіслано десятки звернень та заяв. Та поки що все марно. Власне, втративши надію на захист від власної, так би мовити, рідної профспілки, трудовий колектив Депо №2 вирішив зробити новий крок до своєї мети – створити незалежну профспілкову організацію.

Днями, водії та кондуктори зібрались на перші установчі збори. Обрали керівництво, проголосували за статут. Водій Сергій Невмержицький, сподвижник і лідер так званого «руху тролейбусників», очолив новостворену первинну профспілкову організацію «незгодних» працівників ТТУ, до складу якої вже встигли приєднатися два десятки чоловік. Ця первинна організація ввійшла до складу «Вільної профспілки залізничників України».

Такий поворот подій надав працівникам впевненості, оскільки за словами заступника голови «Вільної профспілки залізничників України» Володимира Козецького, відтепер він особисто надаватиме їм допомогу. До речі, ця підтримка обіцяє бути не лише юридичною та «порадницькою». Залізничники та тролейбусники з усієї України, в разі потреби, будуть їхати на пікети, страйки та мітинги, які проводитимуть їх житомирські колеги. Чи підтримають «не словом, а ділом» житомирських тролейбусників їхні колеги з інших регіонів України, покажуть наступні акції незгоди, якщо такі, звичайно, будуть…

Установчі збори планувалося провести в приміщенні Залізничного вокзалу, але плани змінилися, оскільки там несподівано з’явилися представники діючого профкому ТТУ, які почали знімати на відеокамеру присутніх. Тролейбусники перенесли своє зібрання до конференц-зали готелю «Житомир», проте трійка у складі Галицького, Котенка та Півня знайшла їх і там… Чекали перед центральним входом з налаштованою відеокамерою аж до завершення, але тролейбусники вийшли через «чорний хід».

– Ми прийшли вдовольнити свою цікавість… Можливо, я сам би вступив до їх профспілки. Що тут робить відеокамера? То, це мій колега Руслан Галицький осінні пейзажі знімає, – пояснив своє очікування під готелем начальник відділу експлуатації транспорту Володимир Півень.
Новини Житомира на Репортері
Анна Данюк, спеціально для Reporter.zt.ua