Сергій Рижук “розсікатиме” на Toyota Camry комплектації Premium+Navi

Як стало відомо сайту Reporter.ZT.ua (Репортер Житомира)-Губернатор області Сергій Рижук до останнього часу здійснював свої повноваження глави області без належного йому за посадою службового автомобіля. Як так могло статися, що найвища владна постать регіону і без власного автотранспорту, запитаєте ви… Як і в інших проблемних питаннях сьогодення, у всьому виявилася винною стара влада.

Виявляється, попередній губернатор Житомирщини передав свій службовий автомобіль марки Мерседес S-500 з державними номерами АМ0054АО у користування житомирському міському голові Вірі Шелудченко, яка, з початку своєї каденції їздила на непрезентабельному Ford Focus, який, авторові цього матеріалу запам’ятався старою сірою фарбою та тріснутим лобовим склом. Нинішній транспортний засіб Віри Шелудченко, названий у народі “мерседес-кабан” за свою широку колісну базу, виглядає набагато пристойніше, хоча рочків йому вже немало.

Колишній губернатор області Юрій Забела, передавши свій службовий автомобіль свої політичній соратниці Вірі Шелудченко, у службових цілях користувався власним автотранспортом. Отож, Сергій Рижук, який став наступником Юрія Забели на посту глави області за збігом обставин виявився позбавленим службового авто. Декілька місяців Сергій Миколайович перебивався поїздками на різних автомобілях, аж поки не було вирішено, що машина у губернатора має бути одна, як належить за статусом. Повертати хоч і гарний на вигляд, але вже дещо підтоптаний колишній Мерседес, яким сьогодні користується Віра Шелудченко не стали. Вирішили придбати новий, і не який не будь, а Toyota Camry комплектації Premium+Navi (3,5 літровий бітурбоінжектор, 6-швидкісний автомат) за ціною 394900 гривень. Доплата за колір металік складає 4700 грн. Всього разом – 400 тисяч гривень.

Гроші на таке коштовне придбання виділив обласний бюджет на 25-тій сесії облради ще 11 червня. За інформацією сайту Житомир.інфо, під час внесення змін до обласного бюджету ця сума була передбачена з ціллю оновлення автопарку облдержадміністрації.
Новини Житомира на Репортері