В Житомирі відкрито почесне консульство Республіки Польща (фото)

28 вересня Житомир став першим містом на пострадянському просторі, у якому відкрито почесне консульство Республіки Польща. 

Урочите відкриття цього центру дружби та співпраці між Україною та Польщею відбулося у оновленому та відреставрованому приміщенні за адресою: вулиця Мала Бердичівська, 16 а. Подія викликала справжній ажіотаж серед місцевої преси та польської громади Житомира. Не обминули захід і представники житомирської влади, а також польські дипломатичні особи, члени парламенту та сенату Республіки Польща.

Відкриття почесного консульства Республіки Польща у Житомирі відбулося за ініціативи Міністрства закордонних справ Польщі, польської громади Житомира а також житомирської влади. Міський голова Віра Шелудченко спільно із віце-міністром закордонних справ Республіки Польща Яном Борковскі, Послом Республіки Польща Яцеком Ключковскі, Генеральним Консулом Республіки Польща у Вінниці Кшиштофом Свідереком, Почесним Консулом Республіки Польща у Житомирі Юрієм Водерацьким, членами Парламенту та Сенату Республіки Польща, в урочистій атмосфері перерізала святкову стрічку. Вже за хвилину після цього символічного ритуалу почесне консульство Республіки Польща у Житомирі прийняло своїх перших відвідувачів.

Надзвичайний та Повноважний посол Польщі в Україні Яцек Ключьковський подякував житомирській громаді за міжнаціональне порозуміння та висловив впевненість у подальшому діалогові між українцями та поляками, містком до якого, у тому числі, стало відкрите у Житомирі почесне консульство Республіки Польща.

Альбом: События, культура, мероприятия
Альбом: События, культура, мероприятия
Альбом: События, культура, мероприятия
Альбом: События, культура, мероприятия