В Житомирі за наказом Януковича можуть «по живому порізати» декількох заступників губернатора області

Президент України Віктор Янукович неабияк стурбований кадровою політикою в обласних державних адміністраціях та окремих міністерствах, коли керівник області, або міністр має 7, а то й більше помічників. Президент вважає, що така кількість «свити» керівникам непотрібна, мало того армія заступників являє собою чималий тягар для бюджету.

Вирішення цього питання Президент запропонував у вівторок під час засідання економічної ради. У притаманній йому манері В. Янукович звернувся до міністрів підконтрольного його політичній силі Уряду та до керівників областей з вимогою, у найкоротший термін скоротити кількість своїх заступників.

«Очікую вже у найближчий час від вас відповідних кадрових рішень, по доброму прошу… Ми дуже скоро, якщо ви самі добровільно цього не зробите, будемо, як кажуть, різати по живому. Це станеться дуже швидко», – пригрозив Янукович підлеглим міністрам та губернаторам.

Питання у тому, чи потраплять під цей «каток» президентського невдоволення житомирські заступники губернатора Сергія Рижука? Нагадаємо, Сергій Володимирович має у своєму розпорядженні 6 заступників.

Яка кількість помічників на думку Президента України є оптимальною, наразі невідомо…