Загадковий Стіг з Top Gear розкрив своє лице. За що і був образу ж звільнений з роботи…

Прихильників найрейтинговішої телевізійної програми про автомобілі і все, що з ними зв’язано – Top Gear, яку створює британський канал Бі-Бі-Сі, шокувала новина про те, що легендарний персонаж цієї програми, професійний гонщик, який вже не один рік ставить рекорди швидкості і часу на випробувальному треку – Білий Стіг, відкрив своє обличчя. Цим загадковим містером ІКС виявився британець Бен Колінз, який раніше виступав у Формулі-3, GT та божевільній за своєю динамікою і швидкостями серії NASCAR.

Згідно із контрактом, пілот не мав права розкривати свою персону. Весь світ затято гадав: а хто ж такий Стіг? І в цей же час програма Top Gear, яка, до речі, з успіхом йде на українському телебаченні на Першому автомобільному телеканалі, б’є один за одним усі рекорди популярності.
Новини Житомира на Репортері

Як виявилося, Бена Колінза неабияк стомив тягар примусової анонімності, розуміючи той факт, що інтерес до його постаті просто шалений. Прорахувавши усі можливі дивіденди, гонщик написав автобіографічну книгу, у якій розкрив усі подробиці своєї роботи у ролі загадкового Стіга.

Книга ще до свого виходу в світ обіцяє стати справжнім бестселером. Але її публікація мала розсекретити постать ретельно закамуфльованого Бі-бі-сі персонажа програми Top Gear. В зв’язку з цим, телеканал наклав заборону на публікацію книги. Бен Колінз проігнорував волю своїх роботодавців, за що і поплатився роботою.

Ведучий Top Gear Джеремі Кларксон вже заявив, що програма від звільнення Стіга сильно не постраждає. Ще б пак – можна припустити, що на роль наступного Стіга вже стоїть черга професійних гонщиків-пенсіонерів найвищого ґатунку, серед яких може бути не хто інший, як сам Міхаель Шумахер…