Житомиряни хочуть і надалі проходити техогляд у ДАІ (видеоопрос)

Новини Житомира на Репортері:поки вищі міліцейські чини країни думають-гадають, у який бік переглядати процедуру здійснення техогляду легкових автомобілів, житомирські водії вже висловлюють своє невдоволення можливими новаціями влади.

Так вже сталося, що ДАІшників у народі не люблять. Мовляв, беруть хабарі, де тільки можуть – і на дорозі, і в МРЕО і з техоглядом домовитися можна… Останні заяви міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова та голови держкомпідприємництва Михайла Бродського змусили житомирських водіїв зменшити рівень незадоволення діями Державтоінспекції. Принаймні, у організації проходження державного технічного огляду.

Вся справа у тому, що перелічені вище керівники держави надумали передати функції ТО страховим компанія, попередньо скоротивши процедуру реєстрації транспортних засобів, а МРЕО, при необхідності – ліквідувати взагалі.

Прокоментувати подібні новації міністерства, керівники обласного ДАТІ УДАІ УМВС України в Житомирській області відмовилися навідріз (жодні умовляння кореспондента Reporter.ZT.ua не допомогли, – прим. авт.), аргументувавши свою відмову тим, що вони люди у погонах, і не мають права давати оцінку рішенням, прийнятим їхнім керівництвом. Мовляв, як прийде вказівка з Києва – розігнати підрозділ, який відповідає за техогляд, прийдеться його виконувати.

Водії ж, які в цей час перебували на стоянці обласного ДАІ та проходили технічний огляд своїх автівок, неочікувано виступили на захист Державтоінспекції, висловивши сумніви у доцільності передачі функцій видачі технічних талонів від ДАІ до страхових структур. Отож, як бачимо, громадяни і надалі воліють мати справу з ДАІшниками, ніж розбиратися у нововведеннях процесу ТО, які обов’язково потягне за собою передача процедури ТО страховим компаніям.

Альбом: ДТП аварии, происшествия

Источник: Reporter.ZT.ua