Біда нічому не навчила. Автоперевізники Житомирської області продовжують порушувати умови договорів

Новини Житомира на Репортері :вчора відбулося розширене засідання обласної комісії з безпеки дорожнього руху. Причина позачергового зібрання комісії – трагедії, які сталися на автошляхах 12 жовтня у Дніпропетровській області та 13 жовтня у Житомирській області.

Рада по результатах розглянутих питань рекомендувала керівникам автопідприємств та приватним перевізникам області:

1. Забезпечити проведення додаткових інструктажів з водіями стосовно роботи в умовах осінньо-зимового періоду та правил перетину залізничних переїздів;

2. Посилити контроль за роботою водіїв щодо забезпечення безпечних умов перевезень, виконання вимог про тривалість робочого часу та часту відпочинку водіїв, стажування водіїв та їх ознайомлення з особливостями роботи на маршрутах, проведення медичного огляду водіїв та технічного стан автотранспорту.

3. Коростенській дирекції залізничних перевезень рекомендовано провести обстеження залізничних переїздів області на предмет забезпечення безпеки дорожнього руху.

Тільки у поточному році проведено більше 40 перевірок автоперевізників області, у результаті яких виявлено десятки порушень умов договору. Найбільш характерними є недотримання затверджених розкладів руху, допущення зривів рейсів, відсутність у водіїв дозвільної документації на обслуговування маршруту, відсутність візуальної інформації у салоні автобусів. За результатами перевірок направлено 26 листів перевізникам про усунення порушень з попередженнями про можливе дострокове розірвання договору на обслуговування маршрутів. За вказаний період розірвано три договори на обслуговування маршрутів з перевізниками.

Щоденно за всіма видами сполучень автобусами в середньому перевозиться понад 200 тис. осіб. Більше половини загального пасажиропотоку формується у міському сполученні, у приміському – 40 %, у міжміському відправляється майже кожний десятий пасажир, повідомляє Reporter.zt.ua прес-служба облдержадміністрації.