Чесні вибори: громадянська мережа “ОПОРА” виявила купу порушень у виборчому процесі Житомирської області…

– Кампанія ОПОРИ – єдиний проект спостереження за місцевими виборами національного масштабу. Загалом по Україні до спостереження за місцевими виборами залучено близько двохсот спостерігачів і ще 1 500 активістів спостерігатимуть за ходом голосування 31-го жовтня, – каже регіональний координатор на Житомирщині Михайло Городок.

Спостерігачі «ОПОРИ» пильно слідкують за демократичністю, законністю та прозорістю виборчого процесу в усіх регіонах країни. Так у Житомирській області вони вже виявили певні порушення.

Наприклад, у м. Чуднові голова районної ради на засіданні ТВК «порекомендувала» усіх присутніх голосувати за кандидата в депутати районної ради Сергія Рижука, оскільки він, на її думку, як уродженець Чуднівщини, зможе допомогти людям покращити їхнє життя.

Для студентів Житомирських ВНЗ представники «Фронту змін» організували поїздку до Чернівців, де 2-3 жовтня святкували День міста Чернівці. Всі витрати компенсувала вказана політична сила.

Кандидат на пост голови Озернянської сільської ради, вітаючи із Міжнародним днем людей похилого віку громадян, «дарував» їм продуктові набори, що є підкупом виборців.

У м. Житомирі 28 вересня (у переддень подання документів до ТВК) сталася сутичка між представниками ВО «Батьківщини» та «Партії регіонів». Однак вчасне прибуття правоохоронців дало змогу уникнути більш серйозних наслідків цього конфлікту.

Протистояння між представниками «Партії регіонів» та КПУ відбулося 29 вересня під стінами ТВК у м. Коростені. Хоча представники КПУ мали першими подати документи на реєстрацію (оскільки прийшли до ТВК раніше від представників «Партії регіонів»), проте змушені були після словесної полеміки поступитися «регіоналам».

Аналогічний інцидент відбувся біля Коростишівської районної ТВК. Представники «Партії регіонів» та ВО «Батьківщина» лаштували сутичку біля дверей ТВК за місце у списку. Довелося викликати правоохоронні органи.

У бердичівській міській ТВК відбувся розгляд скарг, які стосувалася порушення затвердження меж територіальних округів. На засідання ТВК, на якому вони розглядалися (29 вересня), не були запрошені ті, хто їх подавали. На запитання позивачів, чому їх не запросили бути присутніми, секретар ТВК відказала, що їм телефонували, проте вони «скидували» дзвінки.