Новости Житомира на Репортере .Офіцер запасу Олександр Лось: «Команда «За СВОЇХ!» робить усе для того, щоб повернути високий імідж військової служби, підняти рівень соціального захисту людини у погонах!

Олександр Миколайович Лось – офіцер запасу. Прослужив 21 рік. Звільнився у 2008 році. Служив в 60-тому командно-розвідувальному пункті керування начальника розвідки 8-го армійського корпусу в смт. Гуйва. Увесь цей час, як військова людина, залишався поза політикою. Сьогодні активний учасник команди професіоналів, таких як і він – людей честі, гідності, обов’язку, людей, об’єднаних єдиною метою – підняти престижність військової служби на належний рівень. Олександр Лось – член команди офіцерів запасу «За СВОЇХ!» та кандидат до Богунської районної ради по 16-му виборчому округу (95-96 дільниця).

– Отож, Олександре Миколайовичу, як ви опинилися в команді офіцерів запасу, яка відстоює права військовослужбовців у Житомирі?

– Я стою у джерел організації офіцерів запасу “Команда “За СВОЇХ!” та являюсь одним із її співзасновників. Ідея створення організації в середовищі військовослужбовців та відставників виношувалася вже давно. Разом з тим, не було потрібного поштовху для прийняття остаточного рішення. Справа зрушила з місця коли ми, житомирські офіцери запасу зустрілися з Олександром Тараном, який є головою громадської організації КВІРТУ (Київського військового інженерного радіотехнічного училища). Оскільки в Житомирі проживає велика кількість військових, було вирішено створити громадську організацію офіцерів запасу.

– За вашими спостереженнями, якою є ситуація із забезпеченням армії, соціальним захистом військовослужбовця?

– Озброєння і техніка у нас ще з часів СРСР. Нового нічого не виготовляється. Матеріальний стан офіцера збройних сил взагалі не відповідає жодним порівнянням із тією важливістю і складністю роботи, яку виконують ці люди. Військовий, у першу чергу, повинен думати про службу, а не про свої побутові проблеми та те, що йому немає за що годувати свою родину. Наші ж військові настільки задавлені власною незабезпеченістю, що навіть диву даєшся їхньому терпінню та залізній витримці. Мене, як людину, яка нещодавно звільнилася з лав Збройних сил проймає образа за те, що військовослужбовці, які є обличчям нашої країни, сьогодні змушені виживати у таких умовах.

– Зважаючи на усі ці проблеми і було прийнято рішення об’єднатися «Команду «За СВОЇХ!»?

– Так. Адже усі ми розуміємо, що має бути по-іншому: йде людина захищати вітчизну – держава повинна їй забезпечити усі умови життя – від побутових, до матеріальних. У нас в країні, на жаль, це лише декларується. Саме тому була і створена громадська організація офіцерів запасу «Команда «За СВОЇХ!», яка відстоюватиме на рівні місцевої влади Житомира право на достойне життя для військовослужбовців, військових пенсіонерів, особового складу силових структур. В подальшому ми плануємо об’єднатися із офіцерами запасу інших регіонів України і створити потужну політичну партію.

– Які першочергові кроки команди у разі свого проходження до органів влади?

– Якщо ми проходимо в міську раду від партії “Українські соціал-демократи” ми одразу ж беремо під свій контроль вирішення соціальних проблем військовослужбовців, використовуючи наявні механізми влади. З порядку денного не буде зніматися питання забудови соціального житла для військових. Адже більше половини тих мізерних коштів, які військовослужбовці сьогодні отримують, доводиться віддавати за оренду житла. З того, що залишається – треба зуміти одягнути, взути прокормити свою дитину та себе. Такого бути не повинно і «Команда «За СВОЇХ!» робитиме усе для того, щоб повернути високий імідж військової служби, підняти рівень соціального захисту людини у погонах.

– Так чому ж потрібно довіряти українським офіцерам запасу?

– Команда «За СВОЇХ!» – команда дисциплінованих людей, які звикли відповідати за власні вчинки. Саме такі люди і повинні бути у владі!

Альбом: ""Команда "За СВОИХ!"

Олександр Лось запевняє, що військові наведуть порядок у владі, забезпечать гідний статус людини у погонах!

Автобіографія:

Лось Олександр Миколайович

Народився 27 липня 1969 року в м. Желєзногорськ Курської області. Громадянин України.

1976 – 1986 рр. навчався у середній школу № 11 в м. Конотоп Сумської області.

1986-1987 рр. навчався у СПТУ № 20 м. Конотоп Сумської області.

1987- 1992 рр. навчався в Київському вищому військовому інженерному училищі зв’язку.

1992-2003 рр. проходив військову службу у 123 ракетній бригаді м. Конотоп Сумської області.

2003-2008 рр. проходив військову службу у 60 КРП смт Гуйва Житомирської області.

З 2008 року військовий пенсіонер.

Одружений маю доньку.

Засновник громадської організації «Команда «ЗА СВОЇХ!».

Помічник голови Житомирської міської громадської організації офіцерів запасу «Команда «ЗА СВОЇХ!».

Reporter.zt.ua