Новини Житомира на Репортері :головний прокурор області Микола Франтовський пообіцяв боротися з чиновниками-лихачами…

Таку принципову свою позицію висловив прокурор області Микола Франтовський на оперативній міжвідомчій нараді правоохоронних органів щодо безпеки руху на автомагістралях, яка відбулася 14 жовтня у прокуратурі Житомирської області.

Майже 99% у виникненні дорожньо-транспортних аварій причиною є людський фактор, коли водіями, учасниками руху порушуються правила дорожнього руху, повідомляє Прес-служба прокуратури Житомирської області.

Це призвело до того, що з початку року в Житомирській області вже загинуло 66 осіб. Лише 13 жовтня унаслідок дорожньо-транспортної пригоди, що сталася поблизу Житомира, загинуло 6 осіб. Причину, яка призвела до аварії, має встановити слідство.

«Однак вже сьогодні, – загострив увагу учасників наради Микола Франтовський, – ми усі, і правоохоронні органи, і контролюючі, маємо посилити контроль за чітким і неухильним виконанням усіма без винятку правил дорожнього руху. Найперше треба починати із себе. Жоден чиновник, яку б посаду він не обіймав, якщо він є учасником дорожнього руху, не повинен мати жодної переваги, нехтувати правилами».

«Особисто я буду жорстко реагувати на порушення правил дорожнього руху чиновниками усіх рангів і прокурорами. Вони найперше повинні бути еталоном, зразком на дорогах», – принципово підкреслив Микола Франтовський.

На оперативній нараді визначено конкретні завдання, спрямовані на посилення додержання правил дорожнього руху, прийнято рішення щодо створення спеціальних груп для запровадження контролю на автошляхах, розроблення методичних рекомендацій, які б стали ефективною перешкодою для виникнення автомобільних аварій на автомагістралях області.