Новини Житомирщини .Японці від реставрували дитячий садочок у Народичах (фото)

Грантова програма масштабу «КУСАНОНЕ», яку вже чимало років надає багатьом країнам Міністерство закордонних справ Японії, в Україні почала діяти в лютому 2002 року. Здійснює цю програму посольство Японії. До цього часу впроваджено понад 40 програм. Третина з них припадає на Житомирщину, як найбільш постраждалу область від наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, повідомляє прес-служба ОДА.

Останній грант було виділено на реконструкцію додаткового приміщення для народицького дитячого садка «Сонечко». Кошти в сумі 520 тисяч гривень – це 38,6% загальної суми реконструкції, надійшли на банківський рахунок благодійного Фонду «Заложники Чорнобиля». Через цей Фонд взагалі здійснено 9 програм з 14.

Як не дивно, але найбільша народжуваність в області припадає саме на Народицький район: в середньому 90-100 немовлят щороку. Тому не дивно, що у дитячому садку, розрахованому на 125 місць, стало тісно і утворилася черга – батьки одразу подавали заяви після народження дитини.

Найоптимальнішим варіантом створення додаткових місць мала стати реконструкція колишнього дитячого притулку, розташованого поруч з корпусом «Сонечка». Губернатори, приїздили в Народичі, вникали у проблему, обіцяли допомогти, але… Справа, мабуть, в тому, що вони так швидко змінювалися, що не встигали дотримати свого слова. І тоді за справу взявся Фонд «Заложники Чорнобиля».

Директор благодійного Фонду «Заложники Чорнобиля» Володимир Киричанський: Заслуга фонду навіть не в тім, що він добився коштів у посольства з державного та обласного бюджетів, а в тім, що у Народичах просто «захворіли» реконструкцією і почали багато чого робити самі. Можна сказати, що нарешті спрацював японський принцип «…якщо хочеш їсти рибу, то на тобі вудку і лови самотужки”.

Японська делегація вже не вперше відвідує Житомирську область

Японським благодійникам сподобалися умови, у яких виховуються народицькі малюки

Усе заради дітей!

Джерело Reporter.zt.ua