Підполковник у відставці Анатолій Мельников: Льотчик повинен літати, моряк повинен плавати. Без цього ні про яку боєздатну армію і говорити не доводиться…

Анатолій Мельников – підполковник запасу, кандидат до Богунської районної ради по 20-му мажоритарному округу (103, 104 виборча дільниця). Активний учасник громадської організації офіцерів запасу «Команда «За СВОЇХ!». В свій час проходив військову службу разом із Геннадієм Канарським у Житомирському військовому інституті радіоелектроніки. Проходив службу в ВЧ А0735.

– Анатолій Анатолійовичу, ви молодий військовий пенсіонер. Яким чином вас звела доля із громадською організацією офіцерів запасу “За “СВОЇХ!”?

Перед самим закінченням служби, Геннадій Канарський познайомив мене із Олександром Тараном, який на той час виношував ідею створення у Житомирі потужної організації офіцерів запасу. Після звільнення у запас я приєднався до «»Команди «за СВОЇХ!» та планую у подальшому брати активну участь у громадському житті Житомира.

– З якими проблемами ви стикалися під час служби у армії?

– Основна проблема – нестача фінансування. Вся наша робота проходила на спеціальній комп’ютерній техніці. В реальності комп’ютерів не вистачало. Щоб зробити свою роботу, інколи сиділи до пізньої ночі. Інколи доводилося навіть з дому свої комп’ютери приносити. Матеріально-технічна база армії справді застаріла та потребує масштабної модернізації.

Зрозуміло, що в країні криза. Проте, ніхто не відміняв стару народну мудрість про те, що хто не підтримує власну армію – годуватиме чужу. Свою службу я починав з авіації, маю багато друзів військових-льотчиків. Під час спілкування з ними дізнаюся про те, що вони уже практично не літають. Льотчики рвуться у небо, хочуть отримувати задоволення від служби. Замість цього вони вимушені сидіти на землі та займатися непритаманними для них функціями. Льотчик повинен літати, моряк повинен плавати. Без цього ні про яку боєздатну армію говорити не доводиться.

– Наскільки компетентною може бути організація офіцерів запасу «Команда «За СВОЇХ!» у вирішенні питань, з якими вже багато років ніяк не впорається держава?

– Колектив організації офіцерів запасу, який сформувався за останній рік – потужний! Кожен із нас у свій час закінчував серйозні Вищі навчальні заклади. Це означає наявність у нас достатнього багажу знань та практичного досвіду, який потрібен для прийняття відповідальних рішень. Практично кожен із нас пройшов складний шлях військового. Ми – не кабінетні офіцери, ми люди, які протоптали свій шлях на плацах та полігонах. Сьогодні ми йдемо у владу, щоб застосувати свій величезний позитивний життєвий досвід на благо рідного Житомира.

Альбом: ""Команда "За СВОИХ!"

Анатолій Мельников у своєму виборчому окрузі особливу увагу приділяє питанням благоустрою та вдосконаленню транспортного сполучення з віддаленими районами Богунії.

Автобіографія:

МЕЛЬНИКОВ АНАТОЛІЙ АНАТОЛІЙОВИЧ

Народився 20 січня 1970 р. в смт. Чаган Семипалатинської обл. Казахстан в сім’ї військовослужбовця. Громадянин України. Після закінчення у 1987 році середньої школи № 26 м. Житомира вступив до Вороніжського вищого військового авіаційного інженерного училища.

Офіцерську службу розпочав на інженерних посадах у частинах Повітряних Сил Збройних Сил України. Військову службу проходив у частинах:

1994 – 1995 рр. в/ч 28256, м. Чортків;

1995 – 1996 рр. в/ч А 0607, смт. Озерне;

1996 – 1998 рр. авіакомпанія “ПоліссяАвіаТранс”, м. Житомир;

1998 – 1999 рр. в/ч А 2981, смт. Вапнярка;

1999 – 2005 рр. ЖВІРЕ, м. Житомир;

2005 – 2008 рр. Національна академія оборони України, м. Київ;

2008 – 2010 рр. в/ч А 0735, м. Житомир.

За час військової служби нагороджений грамотами та відзнаками міністра оборони України.

Підполковник запасу. На даний час військовий пенсіонер. Одружений, маю дочку та сина. Не судимий.

Активний учасник громадської організації офіцерів запасу «Команда « ЗА СВОЇХ!».

Новини Житомира на Репортері
Джерело Reporter.zt.ua