Сільські жінки вимагають встановлення свого Національного свята. Сьогодні в Україні відзначається день сільської жінки

Новини Житомира на Репортері :15 жовтня 1997 року Організацією Об’єднаних Націй було засновано Всесвітній день сільської жінки. Мета такої ініціативи – повне визнання прав жінок, які проживають у сільській місцевості, як невід’ємної частини прав людини, ліквідація перешкод на шляху якнайповнішої участі жінок в економічному та громадському житті, подолання бідності сільських сімей, що найбільшим тягарем лягає на жіночі плечі.

Надзвичайно великою є роль жінки у житті українського села. Жінка в селі- це не тільки мати, господиня, берегиня домашнього вогнища, це – основний трудівник полів і ферм, вчителька, лікар. Часто жінки є формальними і неформальними лідерами. Однак, як правило, сільські жінки живуть в більш складних умовах, порівняно із своїми міськими подругами: відсутність реального доступу до благ цивілізації, важка праця за мізерну плату, неможливість забезпечити достойне сьогодення й майбутнє своїм дітям. Низький рівень охорони здоров’я на селі й ряд інших проблем притаманних сьогодні селу, є бар’єрами для розвитку сільської жінки як особистості.

7 разів підряд Всеукраїнська громадська організація “Спілка сільських жінок України” зверталася до Президентів: Л. Кучми, В. Ющенка а цього року до В. Януковича. На жаль, наші Президенти так і не визнали це свято Національним. Українські сільські жінки так і не отримали право мати своє свято…

Спілка сільських жінок України