Студентський бунт у Житомирі! Табачника ГЕТЬ! НІ платним послугам у ВУЗах! (відео, фото)

Новини Житомира на Репортері :12 жовтня студенти Житомира вперше за останні декілька років вийшли на відкрите протистояння з владою. Зауважте, не за гроші…

Студенти не один раз визначали долю нашої держави. І це знають ті, хто зараз при владі, ті, хто був по інший бік барикад помаранчевої та студентської революції «на граніті» в часи утворення незалежної України. Студентів влада боїться. Це факт. Чому? А тому, що коли зачіпають їхні права, вони реально, а не за гроші, відстоюють свою позицію – їх не можна купити, їм нічого втрачати, вони не тримаються за посади та привілегії.

Коли у 1990 році молоді люди відморожували свої спини лежачи на граніті Хрещатику, їх ідейні натхненники, більш старші поборники Незалежності, були у затінку, мовляв, не варто так радикально діяти. Молодість і радикалізм – поняття сумісні. Сьогоднішні події у Житомирі це показали.

Житомирські студенти вийшли не за гроші, а за ідею. В їхніх очах був блиск, вони кричали «Табачника ГЕТЬ!» голосно і переконливо. Кожен з них щиро обурювався діями теперішньої «стабільної» влади, яка спробувала узаконити введення платних послуг у ВУЗах.

Питання неоднозначне і викликає резонанс, який комусь дуже не потрібен перед виборами. Влада вирішила не дратувати студентів. Сьогодні зранку Азаров вже встиг відхреститися від цієї новації, мовляв, постанова щодо введення платних послуг у ВНЗ дісталася нинішньому урядові від старої влади. А це значить, що «ми її відміняємо».

Ранкові запевнення Азарова не зупинили сьогоднішню акцію у Житомирі. Як кажуть, щоб знали, що студенти – не безлика підставка для прапорів за 50 гривень, якою їх звикли бачити останніми роками.

Сама ідея проведення мітингів спротиву була сплюндрована проплатою за участь у них. Суспільство втратило довіру до будь-яких акцій спротиву, адже усі вони були і залишаються за гроші. Усі, окрім того, що відбувся у Житомирі сьогодні.

І це повертає майже втрачену надію на те, що українці не опустили свою голову, а їхнє терпіння – не безмежне…

Джерело: Reporter.zt.ua