У Житомирі на одного генерала стане більше? У разі свого проходження до обласної ради колишній замміністра МВС України Олександр Савченко переїде на «ПМЖ» до Житомира…

Новини Житомира на Репортері :Олександр Савченко, доволі публічна особа. Його обличчя не сходило з телеекранів у період акцій «Україна без Кучми» та інших. Олександр Ілліч тоді займав посаду заступника міністра внутрішніх справ України та стояв по інший бік баррикад від тих, хто був невдоволений політикою тодішнього Президента Леоніда Кучми.

Сьогодні пройшло більше року як Олександр Ілліч не працює у органах. Але спочивати лаврах, міліціонер не став. Стало відомо, що відомий в Україні правоохоронець балотується до Житомирської обласної ради від Всеукраїнської Чорнобильської Народної Партії «За добробут та соціальний захист населення». Нагадаємо, що саме від цієї партії ще одна відома в Україні постать -Віктор Развадовський.

Савченко – людина не місцева. Народився 5 серпня 1957 року в селі Нижні Верещаки Олександрівського р-ну Кіровоградської області. Вищу освіту здобув Кіровоградському інституті сільськогосподарського машинобудування. Трудову діяльність розпочав механіком цеху Красноярського ВО «Залізобетон» (тепер – Російська Федерація). З 1981 року, після служби в Армії, на роботі в правоохоронних органах. Дослужився до заступника Міністра внутрішніх справ України. Генерал-полковник. Одружений, виховує доньку.

Як так сталося, що він опинився у списках до Житомирської обласної ради? Каже, що його «заагітував» включитися у політичну боротьбу його добрий знайомий – Віктор Развадовський. У разі проходження до житомирської обласної ради не виключає свого переїзду на «ПМЖ» до Житомира. До речі, недалеко від обласного центру генерал має невеличку земельну ділянку, яку Олександр Ілліч буде обживати. Перебиратиметься сам, щоб не відривати дітей від навчання.

Те, що він не місцевий, потенційного депутата не засмучує. Проблеми ж у всіх областях приблизно однакові. Каже, що розібратися зможе швидко…

Альбом: Политика Житомира

Колишній замміністра МВС Олександр Савченко: Я хоч і не місцевий, проте в житомирських проблемах розберуся швидко!

Джерело: Reporter.zt.ua