В  день усиновлення у Житомирі своєї черги на щасливу родину очікуює 122 маленьких житомирянина

Враховуючи суспільну значущість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім’ї, у листопаді 2008 року підписано відповідний Указ Президента. Згідно Указу, День усиновлення щорічно відзначаєтсья 30 вересня – у день Християнського свята Віри, Надії, Любові.

З метою відзначення національного Дня усиновлення, пропаганди сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування 30 вересня у Житомирі пройшов круглий стіл «Щаслива дитина в щасливій родині» за участю представників Житомирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей міської ради, правління Міжнародної громадської організації «Федерації жінок за мир в усьому світі» та сімей усиновителів, на базі яких створені прийомні сім’ї, повідомляє сайту Reporter.zt.ua управдіння по зв’язках з громадськість житомирської міської ради.

Кожна дитина, яка втратила родину, має право на виховання в сім’ї. Пріоритетними формами влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є влаштування під опіку, до дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей та усиновлення. На обліку служби у справах дітей Житомирської міської ради перебуває 420 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На обліку з усиновлення перебуває 122 дитини, із них 6 – діти дошкільного віку, а 117- діти шкільного віку.

За 9 місяців 2010 року із Житомирського обласного будинку дитини та Житомирської школи-інтернату для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, усиновлено 33 дитини. У 2010 році на облік поставлено 9 кандидатів в усиновлювачі, із них 6 вже усиновили дітей, решта ще чекають на усиновлення.
Новини Житомира на Репортері