За сімома замками: тільки на дворі стало прохолодно, в Житомирській області активізувалися дачні крадії… Кримінальні новини Житомира

Новини Житомира на Репортері :на початку жовтня оперативники Житомирського РВ УМВС України в області затримали 48-річного чоловіка, жителя Хмельницької області, який підозрюється у крадіжках з дачних будинків на території району.

Як з’ясували працівники міліції, хмельниччанин приїздив за металобрухтом, який скуповував у населення по ціні 1,5 грн за кг. Однак, повз дач, в подвір’ях яких знаходився потрібний йому товар, проте господарі були відсутні, пройти не міг. Тож метал він не тільки скуповував, але й брав без дозволу. Наразі встановлено чотири таких факти.

– «Бізнесмен» має сім’ю, в якій проблеми із законом, схоже, є нормою, – розповідає інспектор Житомирський РВ УМВС України в Житомирській області Тетяна Палачова. – Старший син відбуває покарання в місцях позбавлення волі за вбивство, невістка відсиділа за збут наркотиків, за такий же злочин умовно засуджений і менший син. Тепер, очевидно, і батько матиме судимість. Наразі відносно нього порушено кримінальну справу за за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає накладення штрафу у розмірі до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Як зазначив начальник сектору карного розшуку Житомирського РВ УМВС Віктор Курган, в осінньо-зимовий період кількість крадіжок на території дачних масивів традиційно збільшується, оскільки їх власники від’їздять, повертаючись до постійного місця проживання, чим і користуються злодії. Тож міліціонери радять завчасно подбати про безпеку свого майна, наприклад, встановивши сучасні засоби його захисту. Сьогодні їх спектр доволі різноманітний і багатофункціональний.

Альбом: Криминал