Житомирські ДАІшники звітують про масу виявлених порушень серед автоперевізників!

Новини Житомира на Репортері :хвиля резонансних ДТП за участю пасажирського транспорту, що нещодавно сколихнула Україну, примусила керівництво держави перевірити безпеку пасажирських перевезень.

Не стала виключенням і Житомирська область. Наразі створено спеціальні робочі групи з числа працівників Державтоінспекції, співробітників територіальних підрозділів Головавтотрансінспекції Мінтрансзв’язку та інших представників контролюючих органів в рамках їх компетенції.

Так, 24 жовтня о 7.00 ранку в селищі Попільня працівники ДАІ зупинили автобус «БАЗ» під керуванням 32-річного чоловіка. Водій знаходився за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від медичного освідування відмовився. Наразі чоловіка притягнено до адміністративної відповідальності, автобус, яким він керував поставлено на штрафмайданчик. Матеріалами цієї справи наразі передано до суду.

Альбом: ДТП аварии, происшествия

Заступник начальника УДАІ УМВС України в Житомирській області Іван Прохоренко: «На даний час вже здійснено 140 позапланових перевірок пасажироперевізників області, що надають послуги пасажирських перевезень. При цьому в 13 випадках було виявлено порушення вимог транспортного законодавства, в тому числі 10 з них стосуються випуску на лінію технічно несправних транспортних засобів, ще 2 – порушення вимог щодо технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів та 1 випадок невжиття заходів щодо забезпечення безпеки дорожнього руху.

За виявленими фактами складено 59 адміністративних протоколів відносно посадових осіб підприємств та видано 119 приписів ДАІ. За встановленими фактами технічних несправностей у 178 випадках заборонено експлуатацію автобусів з вилученням талонів ДТО, 11 транспортних засобів наразі знаходяться на штрафмайданчиках ДАІ області.»

Профілактичні відпрацювання Житомира показали наступні результати. Усього виявлено та зафіксовано 415 порушень Правил дорожнього руху водіями, які здійснювали пасажирські перевезення, в тому числі 355 транспортних засобів мали технічні несправності. За усіма встановленими фактами працівниками ДАІ було складено адміністративні протоколи, 59 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Слід зауважити, що поточного року на Житомирщині жодної дорожньо-транспортної пригоди на залізничних переїздах зафіксовано не було. У серпні минулого року в Черняхівському районі сталася ДТП на залізничному переїзді Черняхівського району. Водій автомобіля «ВАЗ» грубо порушив правила переїзду залізниці, внаслідок чого зіштовхнувся з потягом. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди двоє людей травмовані.

Усього на території області нараховується 379 залізничних переїздів. За результатами проведених перевірок, на 71 з них було виявлено недоліки в роботі світлофорної та звукової сигналізації, несправності шлагбаумів, відсутності дорожніх знаків і відповідної розмітки, настилу тощо.

Альбом: ДТП аварии, происшествия

Reporter.zt.ua