Комунальні ЗМІ Житомирщини морально готуються до роздержавлення

25 листопада в Житомирі відбулася нарада редакторів друкованих комунальних ЗМІ області. Тема зібрання – підготовка до роботи комунальної друкованої преси в новому правовому полі: з 1 січня 2011 року набуває чинності Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ», повідомляє Репортеру Житомира Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації.

Віктор Балюрко, заступник голови облдержадміністрації: «Незважаючи на те, який законопроект щодо реформування вітчизняної преси вступить у дію і яким шляхом будуть розвиватися друковані комунальні видання, ми будемо їх підтримувати. Я дякую редакторам «районок» за чесність, неупередженість та професійну вмілість, проявлені в ході проведення нещодавньої виборчої кампанії до органів місцевих органів влади.

Серед пріоритетів роботи “комунальних газет” на найближчий час – ухвалення районними (міськими) радами області програм розвитку місцевих газет на 2011 рік, затвердження фінансування на їх реалізацію з районних та міських бюджетів, укладання угод з співзасновниками на надання інформаційних послуг, а також впорядкування документів до реформування.

Тетяна Осницька, начальник управління у справах преси та інформації облдержадміністрації: “Більшість районних та міськрайонних видань області за станом на сьогодні – доволі успішні суб’єкти інформаційної діяльності, не мають заборгованості з виплати зарплати, інших обов’язкових платежів, а їхня продукція користується попитом серед населення. Як приклад – «Малинські новини», Овруцька «Зоря», Новоград-Волинський «Лесин край», Ємільчинська «Народна трибуна» мають солідні як для «районок» наклади.”

Дмитро Панчук, головний редактор обласної газети “Житомирщина”: “Прийняття законопроекту у варіанті, поданому до Верховної Ради України урядом, може призвести до руйнації більшості комунальних друкованих ЗМІ України. Адже правовий документ у такому вигляді не спрямований на закріплення складників успіху, набутих комунальними виданнями у роки до реформи, на ефективний захист журналістів, інших творчих працівників.”

Редактори комунальних ЗМІ підтримали колегу з обласного комунального видання. Було вирішено терміново надіслати свої пропозиції щодо внесення змін в урядовий законопроект.

Комунальні ЗМІ дуже рідко критикують владу…

Репортер Житомира