Кримінальні новини Житомирщини: троє парубків в Овруцькому районі розміняли у пенсіонерки сувенірну купюру номіналом 500 гривень, назвавшись працівниками районних електричних мереж

В Овруцькому районі майже анекдотична ситуація сталася з трьома місцевими жителями. Майже, тому що, не дивлячись на комічність подій, у них є постраждала особа – літня пенсіонерка, яку парубки просто розіграли. А відбувалося все на початку жовтня.

Двоє друзів вирішили відвідати товариша, що жив у сусідньому селі, назвемо його Андрій. Як говорив відомий персонаж мультфильму: «Кто ходит в гости по утрам, тот поступает мудро…» Тож близько 10 ранку добравшись до оселі друга, усі троє відразу сіли за стіл – яка ж зустріч без пляшки. Добре почаркувавши, хлопці забажали продовження, проте грошей для поповнення запасів спиртного у жодного з них не було – ні один із трьох парубків, віком від 20 до 22 років, ніде не працює. У хмільних головах з’явилася «геніальна» ідея, втім, якби знали, що доведе вона їх до лави підсудних, можливо б, і зупинилися. Та тоді про це не думалося.

Один із хлопців дістав з гаманця сувенірну купюру номіналом 500 гривень, інший – запропонував розміняти її у когось у селі. Населенний пункт досить віддалений від райцентру, тож живуть тут переважно пенсіонери. Андрій, як місцевий, відразу зметикував, до кого саме можна зайти, однак сам це робити відмовився, мотивуючи тим, що його добре знають односельчани. Обрали самотню 74-річну бабусю, а для переконливості вигадали цілий спектакль.

Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області: Спочатку одному з заїжджих хлопців надали «пристойного» вигляду, тобто вручили паперову папку для документів та Андрій позичив свого кашкета. За вигаданою версією, парубок мав назватися працівником підприємства районних електричних мереж.

У такому «солідному» вигляді хлопець зайшов на подвір’я пенсіонерки, пройшов до будинку та почав оглядати електролічильник. Через деякий час повідомив бабусі, що у неї переплата за електроенергію – 23 гривні. Він повинен повернути цю суму, але, на жаль, не може цього зробити, оскільки має при собі лише купюру номіналом 500 гривень. Довірлива пенсіонерка погодилася на його пропозицію дати здачі з цих грошей і винесла пройдисвітові 400 гривень – все що на той час було в оселі.
Притримуючись своєї версії, хлопець заспокоїв жінку:

– Не хвилюйтеся, бабусю, ще 77 гривень віддасте наступного разу, коли ми будемо у Вашому селі. – З цими слова й пішов з обійстя.

Уже за півгодини порадувані успіхом парубки викликають таксі прямісінько у село та їдуть розважатися на гроші пенсіонерки до райцентру. Бабуся ж лише наступного дня пішла до магазину, де, нічого не віддаючи, намагалася розрахуватись за продукти врученою їй сувенірною купюрою.

Як розповів слідчий Овруцького РВ Олег Коркушко, до міліції зателефонувала продавчиня магазину і повідомила про появу фальшивих грошей. Всі обставини події з’ясовувала слідчо-оперативна група. Спілкуючись з місцевими жителями, міліціонери встановили присутність у невеличкому селі напередодні сторонніх осіб, а поява у населенному пункті автомобіля таксі і взагалі звернула на себе увагу багатьох. Таким чином оперативники розкрутили клубок подій, результатом яких стало ошукання 74-річної бабусі.

Відносно парубків на даний час порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. До речі, відносно одного із них ще раніше було порушено кримінальну справу за хуліганські дії, яка наразі розглядається у суді.

Reporter.zt.ua