Медсестра однієї з лікарень Житомирської області вкрала у пацієнтки 608 гривень…

Останнім часом на Житомирщині дрібні злодюжки перенесли поле своєї діяльності до медичних закладів – плодовитого поприща полишених без нагляду речей, що так легко від колишніх власників «переходять» до рук крадіїв.

Досить неприємна історія трапилася з жителькою Житомирської області, яка у зв’язку з пологами потрапила до однієї з лікарень міста Новограда-Волинського. У вечірній час, поки 33-річна жінка була відсутня у палаті, з її одягу «невідомий» поцупив 608 гривень. Коли ж на місце цього інциденту виїхала слідчо-оперативна група, вдалося встановити особу ймовірно причетну до крадіжки. Нею виявилася 38-річна медсестра даного закладу…

Відмітилися у лікарняних «справах» і неповнолітні. 23 листопада у поліклініці міста Коростеня в той час, як жінка чекала своєї черги, щоб потрапити на прийом до терапевта, її поліетиленовий пакет з особистими речами та недешевою «мобілкою» потрапив до неповнолітньої дівчини, що проходячи поруч «жертви», не змогла встояти перед «потягом» до чужого.

Не менш курйозний випадок, ніж попередні, трапився у військовому шпиталі в Бердичеві ще на початку цього місяця. Під покровом ночі крадій, попередньо зламавши навісний замок, пробрався на склад медичного закладу та «обніс» його. Серед «трофеїв» нічного візитера були одні лишень продукти харчування, а саме: 290 яєць, 20 літрів соняшникової олії та 6 банок томатної пасти.

Але беззаперечну першість з-поміж викраденого у лікарнях майна займають мобільні телефони. При чому постраждалими від злочинів були як неповнолітні, так і «високопоставлені» пенсіонери, що з необачності залишали телефони на тумбочках чи столах, тобто місцях «вільного доступу». Загалом тільки за останній місяць крадіжками мобільних телефонів злодюжкам вдалося завдати збитку потерпілим на майже 5000 гривень.

Антон Сичевський, ВЗГ УМВС України в Житомирській області: Зважаючи на листопадове, що плавно переходить у зимове, «загострення» у клептоманів Житомирщини, хочеться вкотре застерегти населення від зайвої довіри та покладистості на людську «порядність». Перебуваючи в медичному закладі обов’язково впевніться, що вашим речам нічого не «загрожує», не полишайте їх на загальний огляд пацієнтів, відвідувачів чи навіть медичного персоналу. У значній мірі від вашої готовності до неприємностей та обдуманості вчинків залежить і те, чи потрапите ви в епіцентр злочину.

Як бачимо, у наших лікарнях пацієнти позбуваються своїх грошей як законним, так і незаконним шляхом…

Репортер Житомира