На вихідних у Житомирі відбудеться міжнародний форум групи анонімних алкоголіків

Анонімні Алкоголіки Житомира, а також гості з інших регіонів України, ближнього та далекого зарубіжжя зберуться для святкування 17-ї річниці заснування групи Анонімних Алкоголіків у місті Житомирі та для обміну досвідом звільнення від алкогольної залежності завдяки Товариству АА.

Відомо, що алкоголіком стає один з десяти, хто споживає алкоголь, при умові що в країні споживається 8 літрів алкоголю на душу населення в рік, в перерахунку на чистий спирт. В нашій країні цей показник сягає 15-18 літрів, отже, кожна 3-тя особа з десяти, що вживають алкоголь є залежними від алкоголю. В Україні кількість алкозалежних складе 6 -7 млн. осіб. Ці люди поруч з нами. Заможні та бідні, віруючі та атеїсти, школярі чи студенти — всі вони потрапили в страшну пастку залежності, з якої вирватись дуже й дуже тяжко. Без допомоги це практично не можливо.

Одним з найдієвіших методів допомоги залежним від алкоголю є товариство Анонімних Алкоголіків. Це товариство було започатковано у 1935 році в США, в часи «великої депресії». А зараз товариство налічує більше 5-ти мільйонів членів в більш ніж 150 країнах світу. Це означає, що мільйони залежних повернули собі здоров’я, життя, сім’ї, роботу та достаток завдяки Програмі Анонімних Алкоголіків.

В Житомирі товариство АА було організовано в листопаді 1993 року, і за цей час врятовано життя сотень алкозалежних.

Завдяки розробленій анонімними алкоголіками програмі «12 Кроків» – люди повертаються до повноцінного життя, намагаються вести здоровий спосіб життя. В цьому співтоваристві чоловіки і жінки діляться один з одним своїм досвідом, силами та надією на те, як вирішувати цю проблему.

Стати членом цього товариства може кожен, хто прагне кинути пити. За членство в АА немає плати. Товариство фінансово незалежне завдяки добровільним внескам членів. Товариство не пов’язане з будь-якими сектами, релігіями, організаціями, політикою не займається. Воно не засуджує чи схвалює будь-які проблеми, що не стосуються видужання. Головна мета — бути тверезими та допомагати іншим позбавитись від алкоголю.

Програмою форуму передбачені виступи залежних від алкоголю людей, що діляться досвідом, як вони стали алкоголіками, та розповідають про свій шлях до видужання.

На форумі будуть присутні також члени сімей алкоголіків, які пройшли через всі випробування і завдяки програмі «12 Кроків» спонукали своїх близьких до одужання.

Reporter.zt.ua