Нарешті і під Житомиром з’явилася більш-менш пристойна транспортна розв’язка

Вчора відбулося відкриття руху на ділянці державної міжнародної автомобільної дороги М-06 Київ-Чоп поблизу Житомира, яка будується до Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012. В урочистому відкритті взяли участь голова Державної служби автомобільних доріг Володимир Демішкан та голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Рижук, повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

Під час проведення ремонтних робіт на ділянці 152 км застосовані новітні технології: верхні шари дорожнього одягу влаштовані з щебенево-мастикового асфальтобетону (ЩМА), що є більш стійким до руйнувань під впливом транспортного потоку і кліматичних умов, а його довговічність підвищується в 2-3 рази.

Шляхопровід збудовано з монолітних залізобетонних конструкцій, що також сприяє його довговічності. Основа дорожньої конструкції влаштована з використанням існуючого асфальтобетонного покриття за допомогою використання новітньої економічної технології «Recycling». Дорожня розмітка влаштована із застосуванням сучасних довговічних матеріалів – стрічки «Stamark 3М» та холодного пластику.

Володимир Демішкан, голова Укравтодору: Побудована на 152 км транспортна розв’язка суттєво підвищить безпеку руху та забезпечить безперервний рух транспортних засобів. Очікуваний приріст інтенсивності руху в зоні розв’язки у 2026 році становитиме 18,330 тисячі автомобілів на добу. На сьогоднішній день інтенсивність руху автодороги М-06 Київ-Чоп становить у середньому 18 тисяч автомобілів на добу.

Нормативний міжремонтний термін шляхопроводу становить 11 років. На розв’язці встановлено 2,5 км освітлення, 7165 метрів погонних огородження, 116 дорожніх знаків.

(вибачаємось за відсутність фотографій – у найближчому майбутньому обіцяємо зробити якісний фотопепортаж зданого у експлуатацію дорожнього об’єкту, – редакція сайту Reporter.zt.ua)