Виборчий казус в Житомирі: Богунці до облради голосували за Корольовців і навпаки

Житомирське обласне відділення Комітету виборців заявляє, що 2 районні виборчі комісії Житомира отримали бюлетені один одного на виборах в Житомирську обласну раду. Про це повідомила представник прес-служби КВУ Олена Степерова.

“Бюлетені з мажоритарними кандидатами від Корольовського району міста Житомира направили на ділянки в Богунський район і навпаки. На 12 годину таких ділянок нарахували близько 20”, – сказала Степерова.

Також повідомляється, що на виборчій дільниці № 05035 селі Нова Борова Володар-Волинського району Житомирської області, у бюлетені по виборах до Житомирської обласної ради по одномандатному мажоритарному округу внесені прізвища кандидатів у депутати, які балотуються по іншому мажоритарному округу. Тобто виборці не мають можливості проголосувати за того кандидата, який висунутий по даному округу.

Довідково: На місцевих виборах в Україні обираються близько 11,5 тисяч мерів і депутати більше 12 тисяч місцевих рад усіх рівнів. Загальна кількість виборчих дільниць, на які в неділю проходить голосування, становить 32 193, з них звичайних – 31 085, спеціальних, створених у стаціонарних лікувальних закладах – 1 108.
Для проведення виборів сформовано 12 088 територіальних виборчих комісій.

Джерело: Дело