14 грудня Житомирщина вшанує ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Подвиг, який здійснили ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, ніколи не буде забутий ані нашими сучасниками, ані прийдешніми поколіннями. Адже як можна забути людей, які ціною свого життя і здоров’я захистили весь світ від «мирного» атому? Прикро усвідомлювати, що з кожним роком цих героїв стає все менше.

Рятувальниками з цієї нагоди завтра буде проведено низку заходів. Біля пам’ятного знаку «Пожежним, які врятували світ» відбудеться мітинг та покладання квітів. Віддати шану учасникам ліквідації прийдуть представники обласної та міської влади.

А у актовому залі Головного управління МНС України в Житомирській області відбудеться зустріч ліквідаторів та співробітників оперативно-рятувальної служби.

Чорнобильці поділяться спогадами, згадають події 24-річної давнини. У багатьох будуть сльози на очах. Адже з 289 пожежників Житомирщини, що першими тоді вступили у бій з радіацією, 54 пішли з життя у самому розквіті сил, 76 – стали інвалідам, повідомляє Прес-служба ГУ МНС України в Житомирській області.

Репортер Житомира