Люди “сідають” за метал

Цього року збільшилася кількість крадіжок кабелю та інших телефонних ліній зв’язку. Найбільше постраждав від цього ВАТ «Укртелеком».

Руслан Антоненко, начальник Служби захисту майна Житомирської філії ВАТ “Укртелеком”: “У 2010 році зловмисниками скоєно 42 крадіжки кабелю та дроту телефонних ліній зв’язку, що майже в 2,5 рази більше ніж за аналогічний період 2009 року. Злочинцями викрадено понад 4 км кабелю різного типу, 3,8 т сталевого дроту з повітряних телефонних ліній зв’язку.

Найбільше дроту вкрадено в Житомирі. Новограді-Волинському, Баранівському, Черняхівському, Попільнянському, Коростенському та Олевському районах області. Загальна вартість збитків від викрадань та зловмисних пошкоджень кабелю та іншого майна електрозв’язку з врахуванням витрат на відновлювальні роботи склала 146,6 тисяч гривень.”

До речі, дії зловмисників-крадіїв підпадають під статт. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, якою в залежності від класифікації передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до дванадцяти років.

Вилучене добро

Окрім того, у разі умисного пошкодження ліній зв’язку, що спричинило тимчасове припинення зв’язку, відповідно до статтты 360 Кримінального кодексу України передбачено відповідальність у вигляді штрафу від 100 до 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного року, або ж обмеження волі на строк до двох років, повідомляє ВЗГ УМВС.

До речі, люди справді “сідають” за метал. Завдяки спільним діям зв’язківців і міліції, за скоєння крадіжок кабелю територіальними міськрайвідділами міліції порушено 42 кримінальні справи, до кримінальної відповідальності притягнуто 22 правопорушника.

Металу на 100 гривень, а збитків “Укртелекому” на тисячі…

Репортер Житомира