На Житомирщині є юні винахідники!

В Житомирському обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді відбулася урочиста церемонія нагородження переможців міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсів за підсумками 1-го півріччя поточного навчального року. Нагороджено 105 обдарованих дітей з різних куточків Житомирщини.

Олександр Авраменко у складі команди Житомирського міського центру науково-технічної творчості здобув перемогу в обласному турнірі юних винахідників і раціоналізаторів і це не дивно, адже юнак захоплюється конструкторською діяльністю і весь свій вільний час присвячує розробці власних винаходів.

Учень загальноосвітньої школи №22 Вадим Хіміч протягом першого семестру здобув декілька перемог: посів 1 місце в обласному конкурсі з радіоконструювання та в обласному турнірі винахідників і раціоналізаторів, а ще отримав приз за оригінальну ідею на всеукраїнській виставці інноваційних проектів „Майбутнє України”.

Роботі з обдарованими дітьми та діяльності позашкільних установ Житомирщини у новому році приділятиметься особлива увага. У районах і містах області заплановано створити більше 20 філій малої академії наук.