Не жартуйте з “ганджюбасом”!

Шалена жадоба до наживи будь-якою ціною, як чітко відлагоджений механізм, безупинно ламає людські життя. Часто заробіток легких грошей «недалекі» ділки знаходять, як не дивно, у торгівлі наркотичним зіллям. Цим горе-бізнесменам абсолютно байдуже майбутнє тих людей, на здоров’ї, а в деяких випадках, і житті, яких вони вибудовують свої «справи».

Анна Власюк,помічник начальника Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області: “Нещодавно в одному з сіл Новоград-Волинського району припинити виготовлення наркотиків допомогла… інтуїція дільничного інспектора. Він довгий час спостерігав за 39-річним місцевим жителем, який мав чималий багаж тюремного ув’язнення, але й після звільнення своєю поведінкою не свідчив про те, що він став законослухняним громадянином.”

Наприкінці минулого місяця перебуваючи на своїй адміністративній дільниці Миколу (ім’я змінено) дільничний зустрів на одній із вулиць. Чоловік прямував у справах, проте якось невпевнено і неправдоподібно розповів у яких саме, що й викликало підозру у дільничного. І не даремно. В подальшому в пакеті, який чоловік тримав у руках, було виявлено та вилучено сухі рослини зеленого кольору, зовні схожі на наркотичний засіб марихуану, вагою близько 200 грамів.

Заперечувати, що у пакеті наркозілля Микола не став, натомість розповів байку про те, що любить «затягнутися» і зілля виростив для своїх потреб. А в той час, коли зустрів дільничного, він йшов до річки, де й мав скурити отруту, щоб «розслабитися».

Каже чоловік правду чи ні, з’ясує слідство, так як в його діях вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання наркотичних засобів без мети збуту), санкцією якої передбачено позбавлення волі строком до трьох років.

Не менш «цікавий» випадок трапився й в самому Новограді-Волинському, де один «наркоторгівець» вирішив вести свій бізнес прямісінько «з шкарпетки»…
Зустріч оперативників із раніше судимим 43-річним чоловіком на вулиці міста не стала несподіванкою, але не для чоловіка, який помітивши міліціонерів кардинально змінив свою поведінку – і стрімголов кинувся тікати. Проте сховатися йому не вдалося.

Напередодні до оперативників надійшла інформація щодо участі чоловіка у протиправній діяльності, яка в подальшому підтвердилася. Під час огляду у затриманого оперативники виявили та вилучили шкарпетку, у якій знаходилося близько 50 грамів марихуани. Чоловік зізнався, що мав на меті продати зілля, проте, через дії міліції не встиг цього зробити, повідомляє ВЗГ УМВС. Тепер на нього, як і на попереднього зловмисника, «чекає» покарання згідно ст. 309 Кримінального кодексу України.

Деякі “садоводи” умудряються такі кущі вирощувати у себе на балконі…

Репортер Житомира