Переможець конкурсу перукарів Олександр Ваховський: «Головна мета перукаря – досягнення індивідуальності стилю кожного свого клієнта»

9 грудня в Житомирі відбувся відкритий незалежний конкурс майстрів перукарського мистецтва «Світ Майстра 2010». Найкращі перукарі Житомира змагалися за звання кращого у таких номінаціях:

1. «Креативна чоловіча зачіска»;

2. «Святковий образ» жіноча, коротке волосся;

3. «Фантазійний образ» довге волосся.

Конкурс продемонстрував високий рівень житомирських майстрів – роботи вражали рівнем виконання не незбагненністю фантазії її виконавців.

Репортер Житомира спілкується із переможцем номінації «Святковий образ» (жіноча коротка зачіска) Олександром Ваховським.

Олександр Ваховський – відомий житомирський перукар

Незважаючи на свій порівняно молодий вік, має шестирічний досвід роботи та велику кількість постійних клієнтів. В свій час отримав вищу професійну перукарську освіту, закінчивши Київський національний університет технології та дизайну.

– Олександре, яким був рівень конкурсу та наскільки складно було перемогти?

– Конкуренти були різні. Ті, хто з досвідом – більш сильніші, відповідно і рівень виконання зачісок демонстрували досить високий. Новачки, у своїй більшості показували значно нижчий результат. Щодо мене, то свою перемогу я пов’язую із тим, що у мене вже є досвід подібних конкурсів. Крім того, я ретельно готувався і продумував до дрібниць «конкурсний» образ.

– Розкажіть більш детально про зачіску із якою ви перемогли?

– Головним акцентом моєї зачіски був колір. Під час підготовчих робіт я використав яскравий рудий колір, який скомбінував з різними його відтінками. Зачіска мала досить креативну форму: легка асиметричність, коротка чілка, незвичайна форма потиличної частини, яку я підстриг у формі кленового листка. Судді мені поставили 9 балів з десяти, чого вистачило для перемоги.

– Охарактеризуйте рівень підготовки конкурсу, зокрема, суддівства?

– Судді були, справді, суворі, але справедливі. Тому й оцінки були різні – від 10 балів до одиниці… Найбільше знижували бали за відвертий брак фантазії перукаря, невідповідність аксесуарів та одягу стилеві створеного образу. У цілому, конкурс пройшов на висоті, за що особлива подяка його організаторам, компанії «Спа Сервіс».

– Яка зачіска Ваша улюблена?

– Найулюбленіші зачіски для мене ті, які найскладніші, над якими треба довго працювати, проте результат того вартий. Це виклик самому собі і у той же час – вдячність клієнта, яка є основним стимулом подальшого професійного зросту. Моя ціль – досягнення індивідуальності стилю зачіски кожного мого клієнта.

– Наступного року змагатиметеся?

– Обов’язково. Хочу спробувати себе у категорії «довге волосся».

Сергій ФЕЩЕНКО Репортер Житомира