Рак може виникнути через поганий настрій

Фахівці з Америки називають ще одну причину раку – депресія. Так, вчені стверджують, що тривалий стрес, нудьга і негативне самонавіювання руйнівно діють на організм, що може сприяти появі злоякісних пухлин.

Медики і раніше говори про те, що всі хвороби від нервів. Так, усім відомо, що люди які “накручують” себе і завжди в пошуку якої-небудь болячки, мають набагато більше ризиків захворіти, ніж невиправні оптимісти. Думки матеріалізуються. Ви подумали про те, що можете захворіти, а мозок послав сигнал в клітини організму з відповідним зарядом.

Крім того, під час депресії і тривалого розладу настрою в організмі підвищується рівень протеїну, який провокує розвиток раку і норепінефрін, речовину, яка прискорює поширення клітин, уражених раком.

Фахівці рекомендують знаходити способи розслаблятися і покращувати настрій, що б поганий настрій не переріс в проблему психологічного характеру і тим більше не спровокував рак.

Якщо ж Ви не в змозі вирішити свої проблеми, і близьким і родичам теж не вдається Вам допомогти, зверніться до психолога або психоаналітика.