Репортер Житомира добився розчищення від гілок дорожнього знаку із написом: Увага! Дорогу переходять діти з вадами слуху!

Близько місяця тому Репортер Житомира інформував своїх читачів пре те, як недбало у нашому місті експлуатуються деякі дорожні знаки. Так, на перехресті вулиць Саєнка та Коростишівської довгий час дорожній знак, який попереджує про те, що дорогу переходять діти з вадами слуху настільки заріс гілками, що побачити його не можна було і впритул.

Разом із тим, саме цей дорожній знак повинен бути на особливому контролі у відповідних служб, оскільки від вчасної інформованості водіїв залежить життя тих, хто переходить перехрестя і не може зреагувати на попереджувальний звуковий сигнал автомобіля.

Тоді ми зверталися за роз’ясненнями до обласної ДАІ, КП «Зеленбуд» та УКГ житомирської міської ради. Вищеперелічені служби були ні сном ні духом, що дорожній знак заріс гілками… В.о. начальника управління комунального господарства міста Віталій Шевчук тоді повідомив, що для того, щоб розчистити знак від гілля не обов’язково отримувати припис від ДАІ. Повідомити про факт можуть і місцеві жителі. Тоді, за їх проханням комунальне управління міста дає вказівку «Зеленбуду» і той здійснює усі необхідні роботи.

Звернення сайту Репортер Житомира Віталій Шевчук кваліфікував як журналістський запит і пообіцяв розчистити дорожній знак від гілля, що й було зроблено декілька тижнів тому.

Журналісти запитали, влада відреагувала – здавалося, ось він «хепі-енд» і додати більше нічого. Проте, погодьтеся, було б набагато краще, якби подібні ситуації у подальшому не ставали об’єктом пристальної уваги преси…

Ще місяць тому дорожній знак у гарну погоду не можна було побачити і у притул…

Сьогодні його чудово видно і у хуртовину! Гілля, щоправда, так і не прибрали…

Репортер Житомира