Розповідь про те, як овруцький рецидивіст навідався до районної бібліотеки

Міліціонери Овруцького районного відділу УМВС України в Житомирській області констатують, що протягом останнього часу найпоширенішими злочинами на території їхнього району стали крадіжки. Особливе бажання «підзаробити» грошенят незаконним шляхом виникає у людей схильних до скоєння злочинів.

Так, на початку грудня поточного року невідомий, знявши двері додаткового входу, проник до приміщення своєрідної «альма-матер» райцентру – Овруцької районної бібліотеки. Здавалося б, що ж такого цінного чи цікавого хотів знайти для себе злодюжка посеред книжкових полиць та каталогів? Як виявилося, об’єктом своїх нічних «відвідин» він обрав звісно ж не читальний зал чи книгосховище, його увагу привернули сервісний центр зв’язку та магазинчик канцтоварів, що розміщуються у цьому ж таки приміщенні.

Перш за все зловмисник пробрався до майстерні, яка спеціалізується на ремонті мобільних телефонів. Оскільки вибір був чималий, злодюжка прихопив два найкращі, на його погляд, мобільні телефони, ноутбук, залишений хазяїном майстерні, та всі кошти, що він знайшов у касі.

Бажання «поживитися» чужим майном було настільки нестерпним, що крадій вирішив «завітати» ще й до магазину канцтоварів, який розташований в тій же районній бібліотеці.

Під час вчинення злочину чоловік не відзначався обережністю, навпаки, залишивши на місці скоєння численні відбитки своїх пальців рук та слідів взуття. Тому довго тішитись власною безнаказанністю та «підзаробленим» йому не довелось.

Володимир Башинський, начальник Овруцького РВ УМВС України в Житомирській області, підполковник міліції: «Завдяки проведеним оперативно-розшуковим заходам працівникам карного розшуку Овруцького РВ в короткий час вдалося встановити особу злочинця. Ним виявився житель м. Овруча, який раніше вже був судимий. Варто відзначити, що своє перше «знайомство» з кримінальним законодавством він почав також з крадіжки… Свою провину затриманий не став заперечувати, одразу ж зізнавшись у скоєному злочині».

На даний час вирішується питання про притягнення зловмисника-«букініста» до кримінальної відповідальності за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років, повідомляє ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

Репортер Житомира