В Житомирі презентували нову редакцію краєзнавчого довідника про наш край – фотоальбом «Житомирщина»

Новий сувенірний фотоальбом «Житомирщина» стане вікном у світ краси природи, архітектурної самобутності краю та особливу душу полісян. Фотоальбом «Житомирщина» упорядника Г.П.Мокрицького – сувенірний, великоформатний кольоровий краєзнавчий довідник. Видання виготовлено за ініціативою управління у справах преси та інформації та за сприяння облдержадміністрації та обласної ради.

На сторінках фотоальбому вміщено найповнішу та поки що маловідому широкому загалові інформацію про найцікавіші та найвизначніші місця краю. Наголос зроблено на тому, що територія нашого регіону свого часу успішно інтегрувалася до Європи. А відтак чільне місце в новому виданні займатимуть відомості, які стосуються архітектурних пам’яток та персоналій європейського та світового значення. Тож, текстова інформація підготовлена чотирма мовами – українською, російською, англійською та польською.

Фотоальбом складається із чотирьох блоків та умовного п’ятого, в якому містяться переклади. Перший блок присвячений природі, історії, духовності. Світлини розміщені у хронологічному порядку. Другий блок складається із ілюстрацій міст, сіл Житомирщини.

Умовно його можна назвати географічним. У третьому блоці сформовані фотографії, присвячені культурі, мистецтву, фольклору нашого краю. Четвертий блок ілюстрацій – про економіку, ресурси краю, у якому показано найуспішніші підприємства Житомирщини.
Обсяг видання – 184 сторінки, на яких вміщено майже 350 світлин. Обсяг попереднього видання 1985 року – 144 сторінки і 150 фотографій.

Автором світлин є як і сам упорядник та найкращі місцеві фотохудожники, так і фотоаматори з різних куточків області. Кожна текстівка до фото – короткий екскурс в історію: або про вік будівлі, пам’ятника, або про історію вулиці. Текстівки в фотоальбомі не менш важливі, ніж фото.

В альбомі представлені міста, села усіх районів Житомирщини у різних блоках, повідомляє прес-служба ОДА.

Репортер Житомира