В Житомирі в обласній філармонії пройде Всеукраїнський конкурс камерних ансамбілів

20-22 грудня 2010 року в концертному залі обласної філармонії у Житомирі відбудеться ІІІ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС КАМЕРНИХ АНСАМБЛІВ імені Ігнація Яна Падеревського під патронатом Посольства Республіки Польща в Україні.

У 2010 році Конкурс відбуватиметься за такими категоріями: струнні дуети, тріо; фортепіанні дуети. У другому турі візьмуть участь колективи з Херсону, Києва, Донецька.

На урочистому відкритті Конкурсу прозвучать твори Д. Шостаковича, Б. Стронько, Є. Станковича, Дж. Енеску, Л. ван Бетховена у виконанні Квінтету імені Д. Бортнянського та Лауреатів Гран-Прі Міжнародного конкурсу камерних ансамблів у Парижі Олександра Лагоши (альт)та Лесі Гришко (фортепіано).

Головний організатор Конкурсу МГО “Польське наукове товариство у Житомирі”. З організаційних питань звертатися до Баладинської Ірини Владиславівни – голови оргкомітету конкурсу (067 393 71 46), Ірини Каращук – менеджера культурних проектів Польського наукового товариства в Житомирі, вул. Вітрука 55, тел. 39-85-49, 0 (067) 412-15-70.

Репортер Житомира