В Житомирській області бабусь обводять навколо пальця

2 грудня з «благодійним» візитом до 77-річної жительки м. Новограда-Волинського завітали двоє невідомих, чоловік та жінка, які представилися працівниками служби соціального забезпечення. Спочатку бабуся поставилася з недовірою до незнайомців, але коли ті сказали, що вони у справі оформлення доплати до пенсії, та швидко змінила свою думку. Бабуся, почувши радісну новину, забула про пильність і легко пішла на поводу шахраїв, запросивши їх до оселі.

Анна Власюк,помічник начальника Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області: “Крім того, старенькій повідомили про те, що у відділеннях поштового зв’язку трапляються випадки видачі фальшивих купюр та запропонували їй перевірити власні заощадження. Таким чином шахраям вдалося дізнатися, де жінка зберігала свої заощадження. І, як не дивно, «спеціалісти» виявили начебто підроблену купюру, яку запропонували обміняти на справжню.”

Для отримання доплати до пенсії та заміни підробленої купюри бабусі потрібно було написати всього лиш дві заяви. Поки старенька намагалася розбірливо виводити літери під диктовку чоловіка, його напарниця тим часом обнишпорила помешкання старенької. Здобиччю шахраїв стали 1500 гривень. Отримавши бажане, псевдосоцпрацівники пообіцяли, що передадуть заяву, куди належить і вже незабаром листоноша принесе обіцяні гроші.

Через декілька днів та ж сама шахрайка з пари «соцпрацівників» навідалися до 80-річної жительки Новограда-Волинського, учасниці Великої Вітчизняної війни. Спільник тим часом чекав на «соцпрацівницю» в автомобілі неподалік від будинку.

Від «щедрої» шахрайки бабуся отримала пропозицію придбати автомобіль «Таврія» за шаленими знижками для пенсіонерів – 3000 гривень. Жінка вміло «розмалювала» старенькій свою мало не новорічну акцію. Проте для того аби отримати авто спочатку старенькій потрібно було дати завдаток, який склав 1000 гривень. З надією на краще бабуся віддала гроші «соцпрацівниці», яка мала оформити усі необхідні документи. Після візиту шахрайки жінка повідомила сина про «щасливу» покупку і той, зрозумівши, що його матір потрапила в «шахрайські сітки», зателефонував у міліцію.

Потерпілі так описують шахраїв. На вигляд чоловіку близько 40 років, 175-180 см на зріст, середньої тілобудови, волосся темне, коротке. Був одягнутий у светр сірого кольору та чорні штани. Жінка віком 30-35 років, зріст – 160-170см., середньої тілобудови, волосся фарбоване, світле, довжина волосся – до плечей, обличчя продовгувате, ніс видовжений. Була одягнута у коротку дублянку світлого кольору з хутряним коміром світло-коричневого кольору, чорні штани та чорні жіночі чоботи.

Крім того, відомо, що зловмисники пересуваються на автомобілі марки «Шевроле Авео» чорного кольору із тонованим склом, державний номер АІ 2997 АО.

УМВС України в Житомирській області звертається до жителів Новограда-Волинського з проханням бути пильними. З особливою увагою та пересторогою ставитися до незнайомців, які представляються соцпрацівниками, працівниками благодійних фондів або іншими добродіями, які пропонують привабливі пропозиції, як от доплата до пенсії та допомога у вигляді пропозиції придбання товарів за зниженими цінами.

Репортер Житомира