В Житомирській області відродять м’ясне скотарство

Голова облдержадміністрації Сергій Рижук провів нараду з керівниками м’ясопереробних підприємств області, на якій обговорювалися питання організації вирощування м’ясної сировини великої рогатої худоби в особистих селянських господарствах та формування сировинних зон м’ясопереробних підприємств, повідомляє Головне управління агропромислового розвитку Житомирської ОДА.

Сергій Рижук: “З особистих селянських господарствах області виробництво м’яса складає 79%, молока – 84%, картоплі та овочів – 98%. Тому питання державної підтримки фермерських і особистих селянських господарств сьогодні є питанням продовольчої безпеки держави, тому є надзвичайно важливим, особливо для зони Полісся, де розташовані тисячі гектарів природних пасовищ і є можливість до глибокої осені, не несучи суттєвих затрат, випасати худобу.

На сьогоднішній день нами розроблено декілька варіантів бізнес-проектів розвитку м’ясного і молочного скотарства, розроблено єдину програму розвитку агропромислового комплексу області на 2011-2015 роки. Головне управління агропромислового розвитку облдержадміністрації провело роботу щодо організації створення фермерських господарств з розвитку м’ясного скотарства.

Бажання займатися цією справою вже виявило 35 претендентів і заявки продовжують надходити. На конкурсній основі буде відібрано 10 пілотних фермерських господарств, на розвиток яких в бюджеті області на наступний рік закладається 8,2 мільйонів гривень.”

Репортер Житомира