Відбулася презентація ізраїльської компанії з переробки побутових відходів

21 грудня у Житомирі, за ініціативи народного депутата України В.Зубова відбулася презентація ізраїльської компанії з переробки побутових відходів.

У презентації взяли участь: голова облдержадміністрації С.Рижук, міський голова В.Дебой, представники ізраїльської компанії, керівники управлінь облдержадміністрації: економіки; промисловості та розвитку інфраструктури; житлово-комунального господарства та енергозбереження, представники комунальних підприємств.

У своєму виступі Сергій Рижук зазначив: ”Сьогодні в області маємо велику проблему з переробки побутових відходів. В області нараховується 483 полігони твердих побутових відходів та сміттєзвалищ, більшість з яких не відповідають санітарним та екологічним нормам. Впродовж дев’яти місяців нам надходило багато пропозицій щодо вирішення даної проблеми. Проте, пропозиції поки-що залишаються на папері. Вважаю, що дане питання необхідно вирішити найближчим часом. Мене особисто зацікавила пропозиція ізраїльської компанії думаю, що вона буде вигідна обом сторонам як ізраїльській, так і українській”.

За результатами зустрічі створено робочу групу, яку очолив С.Рижук, та більш детально обговорено пропозицію щодо будівництва на території міста заводу з переробки твердих побутових відходів.