Відомий політолог Кость Бондаренко відвідав Житомир

Сьогодні про Українські реформи та про їх ефективний результат в майбутньому говорить багато політиків. Проте перші намагання реформувати податкову систему завершилися активним супротивом підприємців. Президент, Верховна Рада пішли на певні поступки, але чи на великі? Відомий політолог Кость Бондаренко у Житомирі говорив із журналістами саме про нагальність українських реформ. І він їх розділив на певні етапи.

Звичайно, житомирських журналістів цікавили більш питання приземлені: це і пенсійний вік, чи будуть його подовжувати для жінок та чоловіків, які важелі намагатимуться зреалізувати. Ефективність реформ залежить від політичної волі нинішньої влади,- сказав відомий політолог

Кость Бондаренко – політолог: “Ця система довго існувати не може. Ви знаєте, це розумів і Горбачов, але він не пішов на глибинні реформи. Сьогоднішня влада також повинна розуміти це, бо залежатиме завтра її майбутнє. І тут треба балансування між старим, щоб зруйнувати і новим, щоб утворити”.

Були запитання чи залишиться Житомирська область та районні центри після так званої адміністративно – територіальної реформи. Звісно, про реформи можна лише гарно говорити, але чомусь так трапляється, що в нас, як завжди, страждає бідний, то може почати реформи зверху? – і встановити такі правила принаймні : олігарх, як такий у статках повинен перевершувати середній клас, хоча б так як у Білорусії, не вище десятимірного показника.