Вихідними днями в Житомирській області горіли хати, шпарилися кипятком діти та відморожували кінцівки дорослі

За минулий тиждень на пульт оперативно-рятувальної служби «101» надійшло 94 повідомлення про надзвичайні події або загрозу їх виникнення. Серед них 50 пожеж, 10 ДТП, 1 повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів, 1 пригода на воді, 17 випадків травматизму. Всього під впливом різних факторів в області 21 особа загинула та 20 травмовано.

«Пожежна» субота

Субота розпочалася з трагедії. Півчетвертої ночі в селі Дубники Новоград-Волинського району згорів старенький дерев’яний будиночок разом з господаркою, повідомляє Репортеру Житомира прес-служба МНС України в Житомирській області. 73-річна жіночка, хоча і була глуха та німа, але мала дурні пристрасті – добряче випивала та смалила, як паровоз. Пожежа виникла через недопалок. Від будівлі залишилася лише частина обгорілої стіни.

Крім цієї, в суботу трапилося ще 12 пожеж! Цей день став рекордним на вогняні пригоди за останні три місяці. В обласному центрі та в різних районах загалом, в тій чи іншій ступені, постраждало від вогню три житлових будинки, три лазні, чотири сараї та двічі горіло сміття в ліфтових шахтах.

Причиною загорань ставали:

1. Несправність електрики (2),

2. Порушення правил експлуатації печей (2)

3. Необережність в поводженні з вогнем (8).

За минулий тиждень на території області сталося 17 випадків травматизму, внаслідок яких 16 осіб загинуло та 9 травмовано. 3 грудня до опікового відділення обласної лікарні шпиталізовано двох малюків: п’ятимісячну житомирянку та 4-річного мешканця міста Коростишів. Дівчинка отримала опік окропом руки та шиї, хлопчик – ніжок.

5 грудня до Олевської районної лікарні з діагнозом відмороження пальців стоп шпиталізовано 44-річного мешканця с. Жубровичі.

Репортер Житомира