Вищий адмінсуд дозволив продовжити аренду Іршанськог ГЗК

Вищий адміністративний суд України визнав незаконною відмову Фонду держмайна (ФДМ) України продовжити ЗАТ “Кримський титан” (Армянськ, АРК) на два роки оренду Іршанського гірничо-збагачувального комбінату (ІГЗК, Житомирська обл.) та Вільногірського гірничо-металургійного комбінату (ВГМК, Дніпропетровська обл.).

Згідно з рішенням суду від 7 грудня, було відхилено касацію ФДМ на рішення нижчестоящих судів, які визнали право “Кримського титану” продовжити оренду ІГЗК і ВГМК, яка закінчилася 5 вересня 2009 року, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Після розгляду касації суд визначив: відмовляючи у продовженні оренди ФДМ порушив норми законодавства. А саме, ФДМ не повідомив “Кримський титан” про плани розірвати оренду за три місяці до закінчення терміну, як вимагає законодавство.

А також, суд встановив, що у підсумкових документах, якими Фонд пояснював мотивацію розірвати договір з “Кримським титаном”, не було суттєвого обгрунтування такої дії. Отже, “ЗАТ мав право продовжити оренду ВГМК і ІГЗК.

Прес-служба підкреслює, що за час оренди цих комбінатів, починаючи з 2004 року, “Кримський Титан” інвестував у модернізацію та нарощування потужностей Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК близько 400 млн гривень.

Щодо питання про продовження оренди в прес-релізі наводиться позиція глави наглядової ради “Кримського титану” Олександра Нечаєва, який також є гендиректором державної холдингової компанії “Титан України”. Він вважає, що держава, розглядаючи питання оренди ІГЗК і ВГМК, має, в першу чергу, дбати про інтереси національної економіки.