Як боротися з лінню в святкові дні

Будь-яка зміна свого життя на краще починається з рішення щось змінити. І дуже часто буває, що саме прийняття рішення змінювати життя дається просто – легко вирішити кинути палити чи займатися спортом. І навіть почати це робити – теж нескладно.

Але запал дуже швидко зникає. Причиною тому – лінь, невід’ємна людська якість. Однак є кілька прийомів, за допомогою яких лінь можна перехитрити. Для багатьох це єдиний спосіб з нею боротися.

Дивимося на речі реально

Один з найдієвіших способів – не ставити собі надзавдання. Якщо ви вирішили зайнятися собою, для початку поставте собі завдання встати вранці і просто погуляти. Навіть тільки вийти з квартири на вулицю, краще – по сходах.

Багато людей відразу хочуть ставити рекорди, ставлять собі етапні досягнення. Не просто вийти, але і дійти, скажімо, до далекого магазину. Або пробігти відразу 10 кілометрів. Не треба цього робити.

Просто вийдіть на вулицю. Все. Далі за настроєм. І щоранку ставте собі саме цей мінімум, не далі і не більше. Якщо вийшов на вулицю – вже молодець!

Справа в тому, що якщо ти вже вийшов на вулицю, то ти в будь-якому випадку прогуляєшся, і будеш при цьому вважати, що ти супермолодец і перевиконав план. А якщо на прогулянці буде все в порядку – коли-небудь захочеш пробігтися. Особливо, якщо гуляєш по лісі.

А іноді буває так, що розумієш – не хочеться бігати або довго гуляти, тому що вчора перевантажився. Тоді спокійно можна повернутися додому, не зіпсувавши собі настрою тим, що “не виконав того, що повинен”, що “тепер доведеться починати заново”, або “завтра буду повинен зробити в два рази більше”.

З рухом – як з їжею

Друге дуже важливе правило поріднює тренування з обідом. Під час обіду потрібно вставати з-за столу з відчуттям легкого голоду, а з тренування потрібно йти з почуттям легкої недотренованності. Щоб завтра знову захотілося руху.

Адже в тренуваннях важлива постійність. А який зиск буде від того, що ти сьогодні заганяєш себе до повної знемоги, а потім три дні пролежиш розбитим? Навантажити себе до втрати пульсу, а потім лежати – це чисто російська помилка, яку не варто робити.

Якщо займатися кожен день по 45 хвилин – користь буде, а якщо раз на тиждень п’ять годин – буде тільки шкода. Ну і ваша лінь відразу ж скаже: “А навіщо мені таке треба?”

Природний допінг

І ще одна маленька порада. Для того, щоб підбадьорити себе хоча б до такого ступеня, щоб вийти на вулицю (див. першу пораду), я раджу вам підібрати собі відповідний напій в якості безпечного “допінгу”.

Більшість людей може знайти собі з велетенської різноманітності всяких чаїв тей, чашка якого спонукає вас на цей подвиг. Як порада чи рекомендація: чай для розслаблення – пуер, для бадьорості – мате.